Epava unei corăbii de război din 1644 a fost descoperită lângă Danemarca jpeg

Epava unei corăbii de război din 1644 a fost descoperită lângă Danemarca

📁 Patrimoniu
Autor: Redacția
🗓️ 22 septembrie 2020

Arheologii marini au descoperit epava unei corăbii de război cu o vechime de aproape 400 de ani care s-a scufundat lângă oraşul Rodbyhavn de pe coasta Danemarcei, relatează Agerpres. 

Cel mai probabil este vorba despre naufragiul navei Delmenhorst, care s-a scufundat în octombrie 1644 în timpul bătăliei de la Fehmarn Belt, au precizat experţii de la Muzeul Danez al Ambarcaţiunilor Vikinge în două comunicate date publicităţii joi şi vineri.

Epava a fost descoperita cu câteva luni în urmă la o adâncime de 3,5 metri în timpul lucrărilor ce pregătesc construcţia unui nou tunel subacvatic, care va lega Danemarca de Germania. Epava urmează să fie acoperită cu nisip şi lăsată la locul unde a fost descoperită pe perioada în care în zonă va fi construit un nou parc pe malul mării. 

În finalul bătăliei de la Fehmarn Belt, din 1644, Suedia şi Ţările de Jos au înfrânt Danemarca. Au fost scufundate 15 nave de război, dintre care Delmenhorst este ultima care a fost găsită. Alte două epave au fost descoperite în 2012.