Dou─â diademe care i au apar╚Ťinut ├«mp─âr─âtesei Josephine Bonaparte, v├óndute la licita╚Ťie / VIDEO png

Dou─â diademe care i-au apar╚Ťinut ├«mp─âr─âtesei Josephine Bonaparte, v├óndute la licita╚Ťie / VIDEO

Dou─â diademe ├«n stil neoclasic care i-au apar╚Ťinut Josephinei de Beauharnais (1763-1814), prima so╚Ťie a ├«mp─âratului Napoleon Bonaparte, au fost v├óndute cu 760.000 de dolari la o licita╚Ťie organizat─â de casa Sotheby's la Londra.  

Decorate cu numeroase pietre pre╚Ťioase, aceste diademe din secolul al XIX-lea au f─âcut parte dintre loturile puse ├«n v├ónzare ├«n cadrul licita╚Ťiei de bijuterii ÔÇ×TreasuresÔÇŁ (ÔÇ×ComoriÔÇŁ) pe care casa Sotheby's a organizat-o ├«n capitala Marii Britanii, informeaz─â Agerpres.  

Foto: Sotheby's

diadema 1 jpg jpeg

Prima diadem─â, realizat─â din aur ╚Öi decorat─â cu flori de camelii ╚Öi email albastru, s-a v├óndut cu 450.600 de lire sterline (597.360 de dolari). Ea a fost v├óndut─â al─âturi de o pereche de cercei asorta╚Ťi, o perie de p─âr ╚Öi un ornament pentru curea.  

Foto: Sotheby's

diadema 2 jpg jpeg

Cea de-a doua diadem─â, realizat─â tot din aur ╚Öi decorat─â cu flori de camelii simboliz├ónd cinci personaje mitologicFoto sus: Josephine, purt├ónd o diadem─â asem─ân─âtoare cu cele v├óndute la licita╚Ťie, ├«ntr-un portret picat de Andrea Appiani e - Zeus, Dionis, Medusa, Pan ╚Öi Gaia -, s-a v├óndut cu 126.000 de lire sterline (166.632 de dolari). Aceast─â diadem─â a fost v├óndut─â al─âturi de o cataram─â ╚Öi un ornament pentru curea. 

Diademele provin dintr-o colec╚Ťie privat─â britanic─â, ├«n care au fost conservate timp de cel pu╚Ťin 150 de ani. 

ÔÇ×Aceste bijuterii maiestuoase evoc─â ├«n mod cert stilul marii ├«mp─âr─âtese Josephine - rangul ei de so╚Ťie a lui Napoleon Bonaparte, gustul ei impecabil ╚Öi interesul s─âu pentru moda clasic─âÔÇŁ, a declarat Kristian Spofforth, directorul departamentului de bijuterii din cadrul casei de licita╚Ťii Sotheby's din Londra. 

Foto sus: Josephine, purt├ónd o diadem─â asem─ân─âtoare cu cele v├óndute la licita╚Ťie, ├«ntr-un portret picat de Andrea Appiani