Două diademe care i au aparținut împărătesei Josephine Bonaparte, vândute la licitație / VIDEO png

Două diademe care i-au aparținut împărătesei Josephine Bonaparte, vândute la licitație / VIDEO

📁 Napoleon şi războaiele sale
Autor: Redacția
🗓️ 10 decembrie 2021

Două diademe în stil neoclasic care i-au aparținut Josephinei de Beauharnais (1763-1814), prima soție a împăratului Napoleon Bonaparte, au fost vândute cu 760.000 de dolari la o licitație organizată de casa Sotheby's la Londra.  

Decorate cu numeroase pietre prețioase, aceste diademe din secolul al XIX-lea au făcut parte dintre loturile puse în vânzare în cadrul licitației de bijuterii „Treasures” („Comori”) pe care casa Sotheby's a organizat-o în capitala Marii Britanii, informează Agerpres.  

Foto: Sotheby's

diadema 1 jpg jpeg

Prima diademă, realizată din aur și decorată cu flori de camelii și email albastru, s-a vândut cu 450.600 de lire sterline (597.360 de dolari). Ea a fost vândută alături de o pereche de cercei asortați, o perie de păr și un ornament pentru curea.  

Foto: Sotheby's

diadema 2 jpg jpeg

Cea de-a doua diademă, realizată tot din aur și decorată cu flori de camelii simbolizând cinci personaje mitologicFoto sus: Josephine, purtând o diademă asemănătoare cu cele vândute la licitație, într-un portret picat de Andrea Appiani e - Zeus, Dionis, Medusa, Pan și Gaia -, s-a vândut cu 126.000 de lire sterline (166.632 de dolari). Această diademă a fost vândută alături de o cataramă și un ornament pentru curea. 

Diademele provin dintr-o colecție privată britanică, în care au fost conservate timp de cel puțin 150 de ani. 

„Aceste bijuterii maiestuoase evocă în mod cert stilul marii împărătese Josephine - rangul ei de soție a lui Napoleon Bonaparte, gustul ei impecabil și interesul său pentru moda clasică”, a declarat Kristian Spofforth, directorul departamentului de bijuterii din cadrul casei de licitații Sotheby's din Londra. 

Foto sus: Josephine, purtând o diademă asemănătoare cu cele vândute la licitație, într-un portret picat de Andrea Appiani