image

Două busturi antice expuse la Muzeele Vaticanului, distruse de un turist nervos

📁 Muzee
Autor: Redacția
🗓️ 6 octombrie 2022

Două busturi antice cu o vechime de 2.000 de ani au fost distruse de un turist nervos la Muzeele Vaticanului. Bărbatul s-a enervat că nu a fost lăsat să îl vadă pe Papa Francisc. Episodul a avut loc în Museo Chiaramonti, parte a Muzeelor ​​Vaticanului, în jurul orei prânzului, relatează Il Messaggero, citat de cnn.com.

Spațiul deține aproximativ 1.000 de lucrări de statuare antice și se descrie ca „una dintre cele mai bune colecții de portrete romane” din lume. Două dintre acestea au acum cu un viitor incert, după ce turistul l-a răsturnat pe unul cu furie, iar cel de-al doilea a fost distrus în timp ce fugea de la locul faptei.

S-a răzbunat pe exponate

Bărbatul, despre care se spune că ar fi un american, a cerut să-l vadă pe Papă, potrivit ziarului Il Messaggero. Când i s-a spus că nu poate, el s-a răzbunat pe obiectele din expoziție. Bărbatul a fost imediat oprit și predat Jandarmeriei, conform unei proceduri interne foarte stricte.

Deși au aproximativ 2.000 de ani, se crede că statuetele sunt opere de artă secundare, mai degrabă decât opere celebre, a declarat o sursă pentru Il Messaggero.

Un bust și-a pierdut nasul

Potrivit La Repubblica, un bust și-a pierdut nasul. Cât despre turist, un purtător de cuvânt al Muzeelor ​​Vaticanului a declarat într-un comunicat: „Persoana care a doborât statuile a fost oprită de poliția Vaticanului și a fost predată autorităților italiene”.

Bărbatul, un turist american de origine egipteană, a vrut să-l vadă pe Papă și, când i s-a spus că nu este posibil, s-a aruncat asupra unui bust și l-a trântit la pământ, deteriorându-l. Apoi, cel de-al doilea bust a căzut în timp ce alerga. Turistul a fost apoi blocat de către îngrijitorii muzeului, iar operele au fost aduse la laborator, pentru evaluarea pagubelor.

Citește mai multe amănunte pe adevarul.ro