Dilema veche a primit Premiul pentru publicaţii în print la Tîrgul Gaudeamus jpeg

Dilema veche a primit Premiul pentru publicaţii în print la Tîrgul Gaudeamus

📁 Carte
Autor: Redacția
🗓️ 20 noiembrie 2018

Ediţia a 25-a a Târgului Internaţional Gaudeamus - Carte de Învăţătură a decernat duminică, premiile evenimentului, iar Dilema Veche s-a numărat printre câştigători, adjudecându-şi distincţia la categoria publicaţii în print, acordată pe baza preferinţelor publicului.

Un juriu format din Ion Bogdan Lefter, Titus Vîjeu şi Cristian Teodorescu au hotărât ca anul acesta Premiul de Excelenţă, care de obicei se acordă unei singure edituri de dimensiuni medii, să fie acordat unui grup de edituri. Au fost premiate editurile Prut, Ştiinţa, Arc şi Cartier din Chişinău, şi editurilor Şcoala Ardeleana şi Casa Cărţii de Ştiinţă din Cluj pentru activitatea editorială naţională în anul Centenarului Marii Uniri.

Premiul pentru traducere ”Antoaneta Ralian” a fost decis de un juriu din care au făcut parte Denisa Comănescu şi Ion Bogdan Lefter. Pentru traducere dintr-o limbă străină în limba română a fost premiată Vali Florescu pentru volumul ”Femei cu bărbaţi” de Richard Ford, la editura Vellant. Pentru traducere din română într-o limbă străină, juriul a ales să atragă atenţia nu asupra unei persoane sau a unei cărţi, preferând să premieze redacţia revistei ¨Caietele avangardei¨, editor Ioan Cristescu, coordonator ştiinţific Ion Pop, publicaţie scoasă de Muzeul Naţional al Literaturii Române, pentru numărul 12 din 2018, cu tema ¨Avangardă, neoavangardă, postavangardă...¨ , pentru promovarea valorilor româneşti novatoare în lume. 

Ediţia a 25-a a Târgului Internaţional Gaudeamus - Carte de Învăţătură a avut loc între 14 şi 18 noiembrie. Evenimentul a fost organizat de Radio România, pentru ultima dată în spaţiul central de la Romexpo. De anul viitor, manifestarea ar urma să se desfăşoare în noile spaţii de la intrarea în complexul expoziţional. Organizatorii au anunţat că au participat la această ediţie în jur de 300 de expozanţi, care au programat 900 de evenimente editoriale şi profesionale.