Dezbatere Historia: De ce a fost importantă domnia Regelui Mihai? jpeg

Dezbatere Historia: De ce a fost importantă domnia Regelui Mihai?

📁 Monarhia în România
🗓️ 4 martie 2016

Regele Mihai, în vârstă de 94 de ani, a fost supus unei intervenţii chirurgicale şi are nevoie de o perioadă de recuperare. Majestatea sa a fost diagnosticat cu carcinom epidermoid metastazant şi leucemie cronică. Din acest motiv Regele Mihai a decis să se retragă din viaţa publică. Anunţul a fost făcut de Andrew Popper, membru al Consiliului Regal, zilele trecute.

Monahia în Romonia a fost una dintre cele mai prospere perioade, când românii au reuşit să se consolideze şi să se afirme ca stat independet pe harta lumii. Tot sub sceptrul monarhic s-a reuşit Marea Unire de la 1918. Totusi domnia defectuoasă a regelui Carol al II-lea, al Doilea Razboi Mondial si invazia comunista  venită cu Armata Roşie la finele războiului a pus capăt monarhiei şi domniei ultimului rege-Mihai I.

Despre importanţa domniei sale în vremurile tulburi ale războiului şi despre imaginea ultimului suveran încoronat al României se va discuta în Dezbaterile Historia împreună cu Vlad Nistor, istoric şi profesor la Universitatea Bucureşti, Dan Falcan, istoric şi muzeograf la Muzeul Municipiului Bucureşti, Cirpian Plaiasu, editor coordonator Historia, într-o ediţie specială moderată de Ion M. Ioniţă şi transimisă pe adevărul.ro.