Dezbatere „Historia”: A fost perioada interbelică adevărata Epocă de Aur a României? jpeg

Dezbatere „Historia”: A fost perioada interbelică adevărata Epocă de Aur a României?

📁 Primul Război Mondial
🗓️ 19 iulie 2019

Nostalgia după România interbelică e un sentiment întâlnit în rândul multora, existând tendinţa de a idealiza acea epocă, a României Mare, considerată adevărata Epocă de Aur din istoria naţională.

Dintr-o anumită perspectivă, poate că aşa a fost: efervescenţa culturală din acei ani, cu marii oameni de cultură care s-au afirmat în vremea aceea, e cu siguranţă un element de luat în considerare. Din punct de vedere politic, România interbelică e idealizată deoarece e văzută ca o epocă a democraţiei. Însă democraţia interbelică a avut foarte multe lipsuri, şi ea poate fi privită cu nostalgie doar în comparaţie cu ceea ce a urmat după război. Din punct de vedere social, situaţia era cu totul deplorabilă, iar economia a cunoscut grave probleme.

Cum se trăia în România interbelică? Care au fost marile probleme ce au afectat-o? La aceste întrebări, dar şi la multe altele, vor răspunde istoricul Florin Cristescu, şi Aurelian Giugăl, doctor în științe politice, într-o ediţie specială a dezbaterilor „Historia” moderată de Ciprian Stoleru, şi transmisă de adevarul.ro, începând cu ora 12.00.