Descoperire uriașă în China  Morminte de o valoare inestimabilă, vechi de mii de ani, dețin informații importante despre istoria lumii jpeg

Descoperire uriașă în China. Morminte de o valoare inestimabilă, vechi de mii de ani, dețin informații importante despre istoria lumii

📁 Antichitate
Autor: Redacția
🗓️ 26 iulie 2021

O echipă de arheologi a descoperit 11 morminte antice, unele datând din urmă cu circa două milenii, într-un singur sit din provincia Hunan din centrul Chinei, au anunţat duminică autorităţile locale, informează agenţia Xinhua.

Mormintele, aduse la lumină în zona oraşului Chenzhou, datează de la jumătatea şi sfârşitul dinastiei Han de Est (între anii 25 şi 220) până la jumătatea şi sfârşitul dinastiei Tang (între anii 618 şi 907), după forma lor şi caracteristicile obiectelor dezgropate, a declarat Chen Bin din cadrul institutului provincial de cercetare a relicvelor culturale şi arheologie din Hunan.

Peste 30 de obiecte de ceramică şi de porţelan, precum şi oglinzi din bronz şi alte artefacte culturale, au fost dezgropate în timpul săpăturilor arheologice.

Cele 11 morminte antice descoperite acoperă o perioadă îndelungată şi prezintă o mare valoare arheologică.

Aceste morminte pot oferi informaţii preţioase pentru studiul oraşelor antice şi dezvoltarea culturii sociale din China.