Descoperire spectaculoasă în Franța  Desenele preistorice rupestre ascunse sub unele din secolele XVI   XIX  jpeg

Descoperire spectaculoasă în Franța. Desenele preistorice rupestre ascunse sub unele din secolele XVI - XIX

📁 Antichitate
Autor: Redacția
🗓️ 19 noiembrie 2018

In doua pesteri din estul Frantei, arheologii au gasit, ascunse sub desene mai noi, din secolele XVI si XIX, unele cu mult mai vechi, unele dintre primele din istoria omenirii.

Arheologii cred ca aceste doua pesteri, numite Grottes d'Agneux, gazduiesc multe desene foarte vechi, facute cu mii de ani in urma. Acestea au fost insa acoperite de desene mai noi, arata Live Science. 

Cercetarile recente conduse de oameni de stiinta de la Universitatea Tubingen din Germania au aratat ca sub desenele din secolele XVI si XIX se afla unele cu mult mai vechi, practic arta preistorica. 

Impreuna cu cercetatori din Spania, oamenii de stiinta germani au folosit recent tehnologie de scanare pentru a vedea prin peretii pesterii, reconstituind imagini preistorice cu un cal si o caprioara.

Pesterile se afla intr-o zona pitoreasca din mediul rural al Frantei, asa ca nu putini s-au perindat pe aici de-a lungul timpului, lasandu-si amprentele.

In ultimii 150 de ani, zona a fost explorata, fiind descoperite multe vestigii din vremea paleoliticului, considerata a fi prima perioada a dezvoltarii culturale umane. 

Datarile cu carbon arata ca desenele au circa 12.000 de ani. 

Regiunea este scanata in prezent, pentru ca s-a descoperit ca e locul in care Homo sapiens s-a intalnit cu omul de Neanderthal.