Descoperire mu┼čamalizat─â care ar putea schimba istoria Americii jpeg

Descoperire mu┼čamalizat─â care ar putea schimba istoria Americii

­čôü Antichitate
Autor: Redac╚Ťia

Istoricii americani sus┼úin c─â au g─âsit dovezi care ar putea rescrie istoria Americii. Ace┼čtia au g─âsit dovezi care pot atesta c─â romanii au sosit ├«n America de Nord cu mai bine de 1000 de ani ├«naintea lui Cristofor Columb.

O sabie roman─â, un fluier  ce a apar┼úinut unui legionar, monede de aur cartagineze, o parte dintr-un scut roman ┼či o sculptur─â de cap roman au fost g─âsit pe o insul─â din Canada fac dovada ca Imperiul Roman a pus piciorul pe t─âr├ómul noului continent ├«naintea marilor exploratori. Istoricul Jovan Hutton Pulitzer crede c─â acesta este cea mai important─â descoperire pentru americani. Mai r─âm├óne doar ├«ntrebarea cum au traversat romanii Oceanul Atlantic, ├«ns─â ┼či pentru asta exist─â o posibil─â explica┼úie, av├ónd ├«n vedere c─â obictele au fost g─âsite pe o nav─â e┼čuat─â l├óng─â Oak Island.

sabie jpg jpeg

Profesorul Hutton confirm─â ca sabia este una autentic─â roman─â, lucru dovedit ├«n urma analizelor de laborator. Acesta insist─â asupra faptului c─â nava este f─âr─â ├«ndoial─â una de provenin┼č─â roman─â, dar c─â guvernul canadian nu permite arheologilor cercetarea acesteia. ÔÇť Descoperirea este ca un foc de arm─â care trebuie auzit ├«n toat─â lumea. Ne schimb─â ├«ntreaga istorie.ÔÇŁ Echipa sa de cercet─âtori au descoperit pe insul─â morminte antice, care dateaz─â de la sf├ór┼čitul secolului I, e.n. Aceste movile funerare sunt specifice europenilor, ┼či nu nativilor Lumii Noi. De asemenea, ei au g─âsit pietre inscrip┼úionate cu cuvinte dintr-o limb─â antic─â, ├«nrudit─â cu cea a Levantului.

Un alt indiciu ├«n cercetarea sa este prezen┼úa pe insul─â a unei specii de plant─â care era folosit─â de c─âtre romani. ÔÇť O alt─â interesant─â coinciden┼ú─â este aceea c─â un tip de arbust de pe insul─â este are denumirea ├«n latin─â de Berberis Vulgaris. Planta era folosit─â de c─âtre marinarii romani pentru a condimenta m├óncarea.ÔÇŁ

ÔÇťCred c─â aceast─â descoperire provoac─â istoria ├«ntr-un mod foarte riscat ┼či periculos, devenind o problem─â politic─â. Cred c─â ar trebui cu to┼úii s─â lupt─âm pentru adev─âr.ÔÇŁ, mai spune profesorul Hutton.