Descoperire muşamalizată care ar putea schimba istoria Americii jpeg

Descoperire muşamalizată care ar putea schimba istoria Americii

📁 Antichitate
Autor: Redacția
🗓️ 6 ianuarie 2016

Istoricii americani susţin că au găsit dovezi care ar putea rescrie istoria Americii. Aceştia au găsit dovezi care pot atesta că romanii au sosit în America de Nord cu mai bine de 1000 de ani înaintea lui Cristofor Columb.

O sabie romană, un fluier  ce a aparţinut unui legionar, monede de aur cartagineze, o parte dintr-un scut roman şi o sculptură de cap roman au fost găsit pe o insulă din Canada fac dovada ca Imperiul Roman a pus piciorul pe tărâmul noului continent înaintea marilor exploratori. Istoricul Jovan Hutton Pulitzer crede că acesta este cea mai importantă descoperire pentru americani. Mai rămâne doar întrebarea cum au traversat romanii Oceanul Atlantic, însă şi pentru asta există o posibilă explicaţie, având în vedere că obictele au fost găsite pe o navă eşuată lângă Oak Island.

sabie jpg jpeg

Profesorul Hutton confirmă ca sabia este una autentică romană, lucru dovedit în urma analizelor de laborator. Acesta insistă asupra faptului că nava este fără îndoială una de proveninşă romană, dar că guvernul canadian nu permite arheologilor cercetarea acesteia. “ Descoperirea este ca un foc de armă care trebuie auzit în toată lumea. Ne schimbă întreaga istorie.” Echipa sa de cercetători au descoperit pe insulă morminte antice, care datează de la sfârşitul secolului I, e.n. Aceste movile funerare sunt specifice europenilor, şi nu nativilor Lumii Noi. De asemenea, ei au găsit pietre inscripţionate cu cuvinte dintr-o limbă antică, înrudită cu cea a Levantului.

Un alt indiciu în cercetarea sa este prezenţa pe insulă a unei specii de plantă care era folosită de către romani. “ O altă interesantă coincidenţă este aceea că un tip de arbust de pe insulă este are denumirea în latină de Berberis Vulgaris. Planta era folosită de către marinarii romani pentru a condimenta mâncarea.”

“Cred că această descoperire provoacă istoria într-un mod foarte riscat şi periculos, devenind o problemă politică. Cred că ar trebui cu toţii să luptăm pentru adevăr.”, mai spune profesorul Hutton.