Descoperire emoționantă, făcută într un mormânt vechi de 5000 de ani jpeg

Descoperire emoționantă, făcută într-un mormânt vechi de 5000 de ani

📁 Antichitate
Autor: Redacția
🗓️ 4 mai 2016

Arheologii au descoperit rămăşiţele antice ale unei tinere mame ce îşi ţine copilul în braţe, vechi de 4.800 de ani, alături de osemintele altor cinci copii. Descoperirea uimitoare a fost făcută într-unul dintre cele 48 de morminte din Taiwan.

Cercetătorii au rămas uimiţi de descoperirea făcută. Aceste relicve din epoca de piatră sunt printre cele mai primele urme ale activităţii umane din centrul Taiwanului, relatează Daily Mail.

Conservate pentru mai bine de 5.000 de ani, scheletul găsit în zona Taichung arată o tânără femeie ţinându-şi copilul cuibărit la piept. După poziţia corpului său, se pare că aceasta îl privea. Cercetătorii au descoperit că rămăşiţele datează din epoca neolitică. Femeia avea doar 160 de cm, iar copilul din braţele sale 50 de cm.

În trecut, cercetătorii au făcut descoperiri similare, păstrate de mii de ani. Anul trecut, arheologiştii chinezi au găsit scheletele unei mame şi a copilului său într-un sit arheologic. Se crede că mama ar fi încercat să îşi protejeze copilul în timpul unui cutremur puternic care a lovit provincia Qinghai, centrul Chinei, în jurul anului 2.000 î. Hr.