Descoperire de excepție! Doi căutători de comori au dat peste 4 coliere antice din aur, vechi de peste 2000 de ani jpeg

Descoperire de excepție! Doi căutători de comori au dat peste 4 coliere antice din aur, vechi de peste 2000 de ani

📁 Antichitate
Autor: Redacția
🗓️ 27 martie 2017

Doi căutători de comori din Marea Britanie au dat peste o comoară veche de peste 2.000 de ani, relatează Live Science.

Descoperirea a fost făcută în apropierea oraţului Leek, din centrul Angliei, cu ajutorul detectoarelor de metale. Cei doi căutători de comori, Mark Hambleton și Joe Kania, au descoperit 4 coliere de aur, vechi de peste 2.000 de ani. Imediat la fața locului a venit și o echipă de arheologi care au investigat în amănunt locul în care s-a făcut descoperirea.  

"Cele 4 coliere datează din jurul anilor 400 şi 250 i.e.n. şi reprezintă probabil cea mai timpurie lucrare de aur de la începuturile epocii de fier care a fost descoperită până acum în Marea Britanie", a declarat Julia Farley, din cadrul British Museum din Londra. Totuși cercetătorii nu au putut da foarte multe răspunsuri pentru că locul unde au fost descoperite cele 4 coliere de aur nu era un mormânt antic.

Cercetătorii au putut stabili doar faptul că aceste bijuterii au aparținut cel mai probabil unei femei bogate și se purtau la mână sau la gât. Deocamdată Potteries Museum & Art Gallery nu au putut stabili o valoare a celor patru piese mai cu seamă că acestea sunt destul de rare.