Descoperire arheologică de excepție în centrul vechi al Constanței  jpeg

Descoperire arheologică de excepție în centrul vechi al Constanței

📁 Antichitate
Autor: Redacția
🗓️ 17 iulie 2018

Un apeduct roman, aflat într-o stare excelentă de conservare, a fost descoperit de arheologii din cadrul Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța în timpul unor săpături preventive în peninsula constănțeană.

Apeductul ceramic, cu pantă de la V la E, se află într-o zonă de locuire din perioada romană, datată de arheologi în secolele IV-VI. În urma săpăturilor, arheologii au găsit urme și mai timpurii, descoperind și un canal deversor, cu pantă de la E la V, un dalaj din lespezi mari de piatră în malul de N, dar și descoperiri monetare din epocă, precum și obiecte ceramice (opaițe, amfore, castroane, boluri) sau de sticlă, în stare fragmentară, în special pahare. 

Șantierul arheologic unde au fost făcute aceste decoperiri se află pe strada C.A. Rosetti 1-3. Arheologii care s-au ocupat de cercetarea preventivă în vederea descărcării terenului de sarcină arheologică pentru realizarea unei noi construcții sunt Traian Cliante (responsabil științific), Tiberiu Potârniche și Aurel Mototolea.

Sursă: http://www.info-sud-est.ro