Descifând tablouri celebre: „Primavera” de Sandro Botticelli jpeg

Descifând tablouri celebre: „Primavera” de Sandro Botticelli

📁 Istoria unui tablou
Autor: Redacția
🗓️ 21 mai 2015

Fundația Calea Victorieivă invită miercuri, 27 mai, de la ora 19:00, la un eveniment susținut de istoricul de arta Cosmin Ungureanu, care se va concentra asupra unui foarte cunoscut tablou:Descifând tablouri celebre:„Primavera” de Sandro Botticelli.

 

Ce se ascunde îndărătul unei imagini? Cât lasă o operă de artă să se întrevadă? Cât de diferită este receptarea ulterioară de la persoană la persoană? Cât înseamnă subiectul unui tablou și cât modul în care este el realizat?

Veți asista la o încercare de a sistematiza feluritele interpretări, în cheie literară sau filozofică, plasate în contextul cultural-politic al Florenței sfârșitului de secol XV, dominată de figura emblematică a lui Lorenzo (Magnificul) de Medici.

***

Primavera (203 x 314 cm, tempera pe lemn, Galleria degli Uffizi, Florența), pictata de Sandro Botticelli cândva între 1477 și 1486, intră firesc în jocul acestor întrebări. Capodopera Renașterii timpurii, ea continuă să facă obiectul unui amplu efort interpretativ care, în ciuda acribiei și ingeniozității unora dintre cei mai erudiți specialiști încă nu i-a lămurit întru totul circumstanțele conceperii, desfășurarea subiectului sau mesajul încriptat.

Lector: Cosmin Ungureanu

Data începere:27 mai 2015;Ora curs:19:00

Cost:35 ron;Cost redus (card fidelitate, studenți, pensionari):30 ron

Loc desfășurare:Fundația Calea Victoriei-Str. Popa Soare nr. 40, etaj 1(în apropierea Rondului Pache Protopopescu și Bisericii Sfânta Vineri-B-dul Corneliu Coposu)

Înscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO