Creatorul de modă Pierre Cardin a murit la vârsta de 98 de ani jpeg

Creatorul de modă Pierre Cardin a murit la vârsta de 98 de ani

📁 Istoria Modei
Autor: Redacția
🗓️ 29 decembrie 2020

Creatorul de modă francez de origine italiană Pierre Cardin a murit la vârsta de 98 de ani, a anunțat familia acestuia, conform Paris Match. 

Născut în regiunea italiană Veneto, Pierre Cardin a fost recunoscut pentru fascinația sa față de spațiu și viitor, puternic înrădăcinată în anii 1960 și 1970, exprimată prin celebra rochie Cosmos sau prin salopetele sale raiate purtate sub fustele cu bretele, Cardin spunea în cartea „Pierre Cardin”, scrisă de colaboratorul său apropiat Jean-Pascal Hesse și publicată în 2017: 

“Haina pe care o prefer este cea pe care o inventez pentru o viață care nu există încă, lumea de mâine".

Îndrăzneala tăieturilor sale, adesea radicale și uneori geometrice, moderniste, a marcat generații de stiliști. Alăturându-se în 1946 casei Christian Dior, el a contribuit la nașterea New Look care a revoluționat moda de după război.El și-a creat propria casă de modă în 1950 și și-a făcut rapid un nume, notează Adevărul. 

Om de afaceri strălucit, el a creat un imperiu, pe care l-a extins apoi în numeroase țări asiatice, în special China, bazându-se pe creațiile sale, dar și pe o serie impresionantă de produse sub licență. Pierre Cardin a rămas activ și a supervizat munca echipelor din casa de modă până recent.

Foto sus: Pierre Cardin, portret oficial realizat de fotograful Claude Iverné (© Elnour / Wikimedia Commons)