Conferință internațională: «Anul 1916 și impactul lui asupra dinamicii războiului mondial  Intrarea României în „Marele Război”» jpeg

Conferință internațională: «Anul 1916 și impactul lui asupra dinamicii războiului mondial. Intrarea României în „Marele Război”»

📁 Primul Război Mondial
Autor: Redacția
🗓️ 17 octombrie 2016

Institutul pentru Studii Politice de Apărare și Istorie Militară din cadrul Departamentului pentru Politica de Apărare și Planificare, organizează joi și vineri, 20 și 21 octombrie, la Palatul Cercului Militar Național, Conferința internațională cu tema:Anul 1916 și impactul lui asupra dinamicii războiului mondial. Intrarea României în „Marele Război”.

La activitate vor participa specialiști din Bulgaria, Republica Cehă, Franța, Germania, Grecia, Italia, Republica Moldova, Serbia, Ucraina, Ungaria și România, care vor prezenta lucrări științifice referitoare la Primul Război Mondial.

Conferința va fi organizată pe cinci secțiuni-Puteri Mici și Mijlocii în Război-obiective și interese, Mari bătălii și mari comandanți în Marele război, Relații de comandament între țările aliate, Anul 1916 în istorie și istoriografie și Războiul, Diplomația și Opinia Publică.

Programul manifestării va cuprinde sâmbătă, 22 octombrie, și o vizită la Mausoleul Eroilor români de la Mateiaş, ridicat în comuna Valea Mare-Pravăţ, județul Argeș.

Reuniunea se înscrie în seria manifestărilor prilejuite de aniversarea Centenarului Primului Război Mondial.

Accesul la reuniune se face pe bază de invitație.