Cine își mai aduce aminte de jocul Super Mario? Un exemplar sigilat al jocului, vândut la licitaţie cu 1,56 milioane de dolari jpeg

Cine își mai aduce aminte de jocul Super Mario? Un exemplar sigilat al jocului, vândut la licitaţie cu 1,56 milioane de dolari

Un exemplar sigilat al legendarului joc video ''Super Mario'' pentru consola Nintendo 64 a fost vândut duminică pentru 1,56 milioane de dolari, o sumă record pentru un joc video, potrivit casei de licitaţii americane Heritage Auctions, informează AFP.

''Este primul joc vândut vreodată la licitaţie pentru o sumă de peste un milion de dolari'', a explicat pentru AFP Eric Bradley, purtător de cuvânt al casei de licitaţii cu sediul în Dallas, Texas.

Un alt record a fost deja stabilit vineri: o casetă pentru consola Nintendo NES conţinând jocul ''Legend of Zelda'' a fost deja adjudecată pentru 870.000 de dolari.

Caseta cu jocul ''Super Mario 64'' datează din 1996 şi utilizează pentru prim prima dată tehnologia 3D.

Este ''singura copie cunoscută care a primit nota 9.8 A++'' din partea companiei de expertiză în domeniul jocurilor video Wata, care evaluează starea casetelor, a subliniat Eric Bradley, subliniind că este cea mai ''mare notă pe care o poate primi un joc video retro''.

Personajul Mario, un instalator mustăcios şi hiperactiv, echipat cu o cască roşie, este unul dintre cei mai cunoscuţi eroi din domeniul jocurilor video şi a contribuit la succesul mondial al companiei Nintendo.

Apărut în 1981 sub numele ''Jumpman'' în jocul ''Donkey Kong'', a fost redenumit ''Mario'' în 1985, fiind protagonistul a numeroase aventuri în compania fratelui său, Luigi, sau la volanul unui cart.

În ultimii ani, jocurile video retro au cunoscut un succes în creştere în rândul colecţionarilor nostalgici.

În luna aprilie, o casetă cu jocul video Super Mario Bros destinat consolei Nintendo NES şi datând din 1986 a obţinut 660.000 de dolari în cadrul unei vânzări organizate de Heritage Auctions.