Cele mai timpurii desene ale lui Walt Disney: un album din Primul R─âzboi Mondial arat─â originile lui Mickey Mouse jpeg

Cele mai timpurii desene ale lui Walt Disney: un album din Primul R─âzboi Mondial arat─â originile lui Mickey Mouse

Mickey Mosue ╚Öi-a f─âcut apari╚Ťia pe marile ecrane ├«n 1928, dar personajul creat de Walt Disney s-a n─âscut, se pare, cu zece ani mai devreme. Un bloc de desen scos la licita╚Ťie la finalul anului trecut, ce con╚Ťine c├óteva schi╚Ťe realizate de Walt Disney c├ónd acesta avea doar 17 ani, sugereaz─â c─â originile iubitului personaj de desene animate ar data din timpul Primului R─âzboi Mondial. 

Blocul de desen con╚Ťine cinci pagini cu desene patriotice realizate de Disney ├«n anul 1918 ╚Öi este cel mai vechi carnet apar╚Ťin├ónd lui Disney ap─ârut p├ón─â acum pe pia╚Ť─â. 

Dou─â dintre personajele desenate sunt roz─âtoare (╚Öobolani de tran╚Öee) ÔÇô asta cu zece ani ├«nainte ca Disney s─â-l creeze pe faimosul Mickey Mouse, suger├ónd c─â Disney avea deja conturat─â imaginea personajului care l-a f─âcut faimos. ├Än desene mai apar solda╚Ťi ╚Öi Kaiserul German.

Walt Disney ╚Öi-a falsificat ziua de na╚Ötere pentru a putea pleca pe front, ├«n Fran╚Ťa, la v├órsta de 16 ani, iar dup─â revenirea ├«n America a vrut s─â devin─â caricaturist. Pentru c─â nu a ob╚Ťinut un post ├«n acest domeniu, a ├«nceput s─â creeze reclame pentru reviste ╚Öi cinematografe, dezvolt├ónd un interes pentru anima╚Ťii. 

disney 387797 jpg jpeg
walt disney 387798 jpg jpeg