Ce reprezintă cea mai veche pictură rupestră descoperită până în prezent / VIDEO jpeg

Ce reprezintă cea mai veche pictură rupestră descoperită până în prezent / VIDEO

📁 Preistorie
Autor: Redacția
🗓️ 18 decembrie 2019

O echipă de arheologi australieni a descoperit poate cea mai veche pictură rupestră într-o peșteră din insula indoneziană Sulawesi. Desenul are o vechime de aproximativ 44.000 de ani și înfățișează o scenă de vânătoare.

Unii cercetători cred că scena ar putea fi cea mai veche „poveste rupestră”, înfățișând un bivol vânat de creaturi care par jumătate-om, jumătate-animal, care folosesc sulițe și frânghii.

Descoperirea a fost prezentată de arheologii de la Universitatea Griffith din Brisbane, Australia. Adam Brumm, arheolog în cadrul instituției, a văzut prima dată desenele acum doi ani, după ce un coleg din Indonezia s-a cățărat într-un smochin pentru a ajunge la intrarea în peșteră.

„Nu am mai văzut ceva asemănător până acum. Am văzut sute de situri cu artă rupestră în regiune, dar nicio scenă de vânătoare, a spus Brumm.

Alți cercetători s-au întrebat dacă desenul reprezintă o singură poveste, afirmând că poate fi o serie de imagini pictate într-o perioadă mai lungă. Desenele din Sulawesi ar putea fi cele mai vechi cu animale descoperite vreodată.

Foto: captură video Youtube / Griffith University