Ce au descoperit arheologii în 12 morminte ce datează de peste 3500 de ani jpeg

Ce au descoperit arheologii în 12 morminte ce datează de peste 3500 de ani

­čôü Egiptul Antic
Autor: Redac╚Ťia

Ministerul de Antichit─â┼úi al Egiptului a anun┼úat c─â o echip─â de arheologi a descoperit 12 morminte ├«mpreun─â cu alte artefacte inedite, toate av├ónd peste 3.500 de ani. Mormintele dateaz─â din perioada faraonilor Amenhotep al II-lea ┼či Tutmes al III-lea, care au dominit ├«n timpul celei de-a XVIII-a Dinastii a Egiptului, dinastie care include unii dintre cei mai faimo┼či faraoni, precum Tutankhamon.

egipt 2 jpg jpeg

Descoperirea const─â ├«n trei cripte s─âpate ├«n piatr─â. Dou─â ni┼če erau destinate ofrandelor, unul dintre morminte con┼úinea schelete de animale, iar ├«n alte trei morminte au fost depu┼či copii. Au fost descoperite oase de oi ┼či capre, dar ┼či un schelet ├«ntreg de crocodil. De asemenea, ├«n morminte au fost g─âsite sarcofage din piatr─â sau argil─â, ceramic─â pictat─â, textile, dar ┼či mai multe bijuterii, amulete ┼či scarabei.

egipt a jpg jpeg

├Än privin┼úa r─âm─â┼či┼úelor umane, acestea indicau faptul c─â majoritatea nu sufereau de nicio boal─â, iar cei care prezentau anumite fracturi de oase sau mu┼čchi erau pe punctul de a se vindeca. Dup─â mai multe analize, aceste oseminte umane pot releva anumite practici medicale din perioada Regatului Nou.