Cazinoul din Constanţa a primit verde de la Guvern pentru restaurare jpeg

Cazinoul din Constanţa a primit verde de la Guvern pentru restaurare

📁 Patrimoniu în pericol
Autor: Redacția
🗓️ 8 mai 2019

Cazinoul din Constanţa, unul dintre cele mai importante obiective turistice, în stil Art Nouveau, va fi consolidat si restaurat - a anunţat Guvernul României. În şedinţa de miercuri, 8 mai, Guvernul României a reaprobat indicatorii tehnico-economici pentru edificiul aflat în paragină de 10 ani, iar actualmente este în conservare, după acţiuni repetate ale societăţii civile.

Durata estimativă pentru realizarea proiectului este de 30 de luni (3 luni etapa de proiectare şi 27 de luni cea de execuţie). Lucrările vor fi realizate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), prin Compania Naţională de Investiţii. „Cazinoul va putea redeveni un centru cultural şi de divertisment de anvergură internaţională, cu o sală multifuncţională de 200 de locuri şi de o sală de festivităţi de 150 de locuri“, precizează MDRAP.

 Valoarea totală estimată a investiţiei este de 111.553.449,35 lei (cu TVA). „Ne-am luat astăzi angajamentul ca acest obiectiv emblematic al României să fie reabilitat şi am convingerea că vom reuşi să ducem la bun sfârşit şi acest proiect extrem de aşteptat de către toţi românii”, a declarat viceprim-ministrul MDRAP Daniel Suciu. MDRAP a publicat inclusiv care sunt modificările proiectului, faţă de documentaţia avizată iniţial în anul 2015, iar informaţiile sunt disponibile aici. Cazinoul se află la a patra licitaţie pentru lucrările de reparare şi consolidare.

Sursa: adevărul.ro