CÂȘTIGĂTORII Câștigă cu Historia și Editura Litera o carte deosebită: «Lawrence al Arabiei» jpeg

CÂȘTIGĂTORII Câștigă cu Historia și Editura Litera o carte deosebită: «Lawrence al Arabiei»

📁 Carte
Autor: Redacția
🗓️ 5 mai 2015

Câștigă cu Historia și Editura Litera o carte deosebită:«Lawrence al Arabiei», în cadrul concursului „O ZI DIN ISTORIE!".

CÂȘTIGĂTORII sunt:

Boloca George Silviu

Laza Raul

Mares Ilinca Ruxandra 

Iulian Rotaru

Nicolae Tibrigan

Răspunde corect la întrebarea „Care era numele adevărat al celui rămas în istorie drept Lawrence al Arabiei?”, apoi abonează-te la newsletterul historia.ro, şi eşti înscris automat în tragerea la sorţi pentru cȃştigarea cărţii Lawrence al Arabiei. Trimite răspunsul pe adresa de e-mail concurs.historia@historia.ro împreună cu datele tale de contact (nume complet, telefon). Câştigătorii, cinci la număr, vor fi publicati pe site-ul Historia.ro în data de 19 mai.

Concursul se desfășoară în perioada 5 mai - 19 mai.

ATENTIE! Abonarea la newsletter in momentul tragerii la sorti este obligatorie! Daca nu sunteti abonati la newsletter in momentul tragerii la sorti, premiul se invalideaza si este extras un alt câştigător.Cei care sunt abonati mai vechi la newsletter participa automat la concursul nostru. Singurul lucru pe care trebuie sa il mai faca este sa trimita răspunsul pe email la intrebarea pusă de noi.

Click aici pentru regulamentul concursului

Lawrence al Arabiei, de DAVID MURPHY

Thomas Edward Lawrence, cunoscut întregii lumi ca Lawrence al Arabiei, este una dintre figurile simbol ale secolului XX. Ridicându-se de la un obscur grad de ofițer pentru a deveni un respectat și temut exponent al războiului de gherilă, Lawrence a unit cu remarcabil succes triburile arabe răzlețite și le-a condus revolta împotriva Imperiului Otoman. Rămâne una dintre figurile proeminente și cele mai influente în dezvoltarea gherilei și a tacticilor de război în deșert, iar metodele sale sunt și astăzi obiect de studiu.

  • În prezentul volum, David Murphy trasează originile acestui om ieșit din comun și înfățișează în amănunt realizările lui militare fără precedent. În plus, pune în lumină omul din spatele legendei, examinând caracterul complex și uneori contradictoriu al lui Lawrence al Arabiei.