CÂȘTIGĂTORII  Câștigă cu Historia și Editura Litera o carte deosebită: «Cazul Orlov  Dosare KGB  Cea mai mare înșelătorie din istoria serviciilor secrete» jpeg

CÂȘTIGĂTORII Câștigă cu Historia și Editura Litera o carte deosebită: «Cazul Orlov. Dosare KGB. Cea mai mare înșelătorie din istoria serviciilor secrete»

📁 Carte
Autor: Redacția
🗓️ 2 decembrie 2015

Câștigă cu Historia și Editura Litera o carte deosebită:«Cazul Orlov. Dosare KGB. Cea mai mare înșelătorie din istoria serviciilor secrete», în cadrul concursului „O ZI DIN ISTORIE!".

CÂȘTIGĂTORII SUNT:

Ghilerdea Liviu Florin 

Lupăștean Denis 

Bercaru Stefania 

Chelariu Claudiu 

Croitoru Marin 

Răspunde corect la întrebarea „În ce an a izbucnit Războiul Civil din Spania?” şi eşti înscris automat în tragerea la sorţi pentru cȃştigarea cărţii „Viața mea cu John F. Kennedy”. Trimite răspunsul pe adresa de e-mail concurs.historia@historia.ro împreună cu datele tale de contact (nume complet, telefon). Câştigătorii, cinci la număr, vor fi publicati pe site-ul Historia.ro în data de 3 decembrie.

Perioada de concurs: 2-13 decembrie. 

ATENTIE! Abonarea la newsletter in momentul tragerii la sorti este obligatorie! Daca nu sunteti abonati la newsletter in momentul tragerii la sorti, premiul se invalideaza si este extras un alt câştigător.Cei care sunt abonati mai vechi la newsletter participa automat la concursul nostru. Singurul lucru pe care trebuie sa il mai faca este sa trimita răspunsul pe email la intrebarea pusă de noi.

Click aici pentru regulamentul concursului

Cazul Orlov. Dosare KGB. Cea mai mare înșelătorie din istoria serviciilor secrete

boris volodarski cazul orlov coperta jpg jpeg

„Istoria serviciilor de informații sovietice continuă să fie un mister“, mărturisește Boris Volodarski, fost căpitan în Serviciul de Informații Militare din URSS (GRU), unul dintre cei mai mari experți în studierea serviciilor secrete sovietice. Și tot Volodarski este de părere că majoritatea materialelor publicate pe această temă este plină de falsuri și de informații distorsionate, incluzând aici și memoriile publicate de foștii agenți.

Noile documente disponibile astăzi ne permit să cunoaștem mult mai bine adevărul despre intervenția sovietică în Spania și rolul jucat de agenții URSS:Gerö, Grigulevici, Philby (inițial trimis cu misiunea de a-l asasina pe Franco), Kolțov și, mai ales, Lev Nikolski, cunoscut drept Aleksandr Orlov – omul care i-a înșelat pe Stalin și pe cei de la CIA, și chiar lumea întreagă cu memoriile sale. Acesta a condus, din februarie 1937, stația NKVD din Spania și a fost responsabil de o etapă importantă a regimului de teroare sângeroasă, care a inclus asasinarea lui Kurt Landau și a lui Andreu Nin.

Cartea de față, care demontează o cantitate impresionantă de fabulații, falsuri și minciuni, ce continuă să fie propagate și astăzi, va fi, fără îndoială, o referință indispensabilă pentru toți cei care își propun să studieze Războiul Civil din Spania.