Câștigătorii cărții Eliminarea, Povestea unui supravietuitor din infernul Khmerilor rosii sunt    jpeg

Câștigătorii cărții Eliminarea, Povestea unui supravietuitor din infernul Khmerilor rosii sunt...

📁 Carte
Autor: Redacția
🗓️ 10 iunie 2014

Castigatorii sunt:

Câștigă cu Historia șiEditura Corint o carte terifiantă:Eliminarea, Povestea unui supravietuitor din infernul Khmerilor rosii, în cadrul concursului "O ZI DIN ISTORIE!"

Răspunde corect la întrebarea “Cine sunt Khmerii Roșii?, apoi abonează-te la newsletterul historia.ro, şi eşti înscris automat în tragerea la sorţi pentru cȃştigarea cărţiiEliminarea, Povestea unui supravietuitor din infernul Khmerilor rosii.

Trimite răspunsul pe adresa de e-mail concurs.historia@historia.ro împreună cu datele tale de contact (nume complet, telefon). Câştigătorii, cinci la număr, vor fi publicati pe site-ul Historia.ro în data de 23 Iunie.

ATENTIE! Abonarea la newsletter in momentul tragerii la sorti este obligatorie! Daca nu sunteti abonati la newsletter in momentul tragerii la sorti, premiul se invalideaza si este extras un alt câştigător.Cei care sunt abonati mai vechi la newsletter participa automat la concursul nostru. Singurul lucru pe care trebuie sa il mai faca este sa trimita răspunsul pe email la intrebarea pusă de noi.

Click aici pentru regulamentul concursului

Descriere premiu

La 30 de ani de la sfârşitul regimului lui Pol Pot, care a lăsat în urmă 1, 7 milioane de morţi, Rithy Panh a ajuns un cineaste renumit. A luat hotărârea să-i pună o serie de întrebări unuia dintre responsabilii pentru acest genocid:Duch, care nu era nici un om banal, nici un demon, ci un organizator educat, un călău care vorbea, minţea, explica, îşi ţesea legenda. Eliminarea este povestea acestei confruntări ieşite din comun. O lucrare extraordinară despre istorie, despre rău, scrisă în spiritul cărţii lui Primo Levi, Mai este oare acesta un om?, şi a Nopţii lui Elie Wiesel.

„Cineastul franco-cambodgian Rithy Panh oferă o mărturie excepţională despre cum a reuşit să supravieţuiască genocidului orchestrat de khmerii roşii, în perioada anilor 1975–1979.” – LE FIGARO„Valoarea cărţii de faţă stă în detaliile folosite de Rithy Panh pentru a descrie nebunia din acei ani, când khmerii roşii au luptat să distrugă orice urmă de umanitate… o relatare dură despre genocidul din Cambodgia, o contribuţie la istoria acelei perioade. Este, de asemenea, o analiză a naturii răului, atât din perspectiva victimei, cât şi din cea a criminalului.” – WALL STREET JOURNAL

„Mai mult decât oricare altă carte, Eliminarea ne reaminteşte de ce este crucial să studiem istoria, de ce educaţia ar trebui să fie prioritatea unei naţiuni şi de ce nimic nu este mai important decât cultura şi arta.” – THE COFFIN FACTORY