Castelul Corvinilor va fi restaurat cu fonduri europene jpeg

Castelul Corvinilor va fi restaurat cu fonduri europene

📁 Patrimoniu
Autor: Redacția
🗓️ 4 mai 2017

Castelul Corvinilor din Hunedoara va fi restaurat cu fonduri europene, în baza unui contract de finanțare în valoare de aproape 22 de milioane de lei, informează Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE). 

Contractul de finanțare a fost semnat, miercuri, de vicepremierul Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării Regionale.

”Contractul semnat astăzi dovedește încă o dată cât de important este să atragem fondurile europene pe care le avem la dispoziție. Castelul Hunedoarei (numit și Castelul Corvinilor sau al Huniazilor) este unul dintre cele mai importante monumente de arhitectură gotică din România, considerat unul dintre cele mai frumoase castele din lume, și, prin lucrările de consolidare care vor fi făcute în cadrul acestui proiect, ne dorim să-l valorificăm la standarde europene”, a declarat Sevil vicepremierul Sevil Shhaideh, subliniind că România își propune ca totalul sumelor rambursate de la Comisia Europeană, la finalul anului, să fie de 5,2 miliarde de euro.

După restaurare, se estimează că numărul vizitatorilor va crește cu 86.896 de turiști (de la 260.766 de vizitatori pe an înainte de intervenția asupra obiectivului de patrimoniu, la 347.662 de vizitatori după intervenția asupra obiectivului de patrimoniu).

Valoarea totală a proiectului este de 21.884.908,73 de lei, din care valoarea finanțării nerambursabile alocate de MDRAPFE — AM POR este de 21.447.210,55 de lei (4.841.356,79 de euro), reprezentând 98% din valoarea eligibilă a proiectului.