Castelul Corvinilor: Turnul Nou de poartă, deschis pentru vizitatori / FOTO jpeg

Castelul Corvinilor: Turnul Nou de poartă, deschis pentru vizitatori / FOTO

📁 Muzeele României
Autor: Redacția
🗓️ 15 februarie 2022

Turnul Nou de poartă de la Castelul Corvinilor a fost redat circuitului de vizitare, conform unui comunicat al Primăriei Hunedoara.

Vizitatorii vor putea vizualiza în încăperea de la etajul turnului o expoziție cu artefacte medievale și moderne, din colecțiile Muzeului Castelul Corvinilor, apoi vor putea ieși pe galeria de lemn pentru a admira atât Castelul cât și Hunedoara.

Castelul Corvinilor 2 jpg jpeg

Accesul se face prin scara spirală, unde pentru siguranța vizitatorilor, s-a montat o balustradă din fier forjat și s-a reabilitat sistemul de iluminare.

Castelul Corvinilor 20 jpg jpeg

Acest sector al Castelului Corvinilor a trecut, în ultimul an, printr-un amplu proces de restaurare în cadrul proiectului „Restaurarea și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural Castelul Corvinilor – Municipiul Hunedoara, Județul Hunedoara”, finanțat din fonduri europene, cu o valoare totală de aproximativ 5 milioane de euro, proiect implementat de Primăria municipiului Hunedoara, conform comunicatului citat.

Primăria Hunedoara prezintă câteva imagini din interiorul Turnului, dar şi de la nivelul galeriei de lemn (aflată în partea superioară a acestuia):

Vezi aici Galerie FOTO!