Casa Regală a României şi ambasadorul SUA, Hans Klemm, au adus un omagiu eroilor căzuţi acum 100 de ani, la Mărăşti, Mărăşeşti şi Oituz jpeg

Casa Regală a României şi ambasadorul SUA, Hans Klemm, au adus un omagiu eroilor căzuţi acum 100 de ani, la Mărăşti, Mărăşeşti şi Oituz

📁 Primul Război Mondial
Autor: Mircea Merticariu
🗓️ 12 iulie 2017

Momente emoţionante pentru mii de români care au întâmpinat Trenul Regal, în gările din Focşani, Adjud şi Oneşti dar şi pentru cei care au participat la ceremoniile dedicate eroilor din Primul Război Mondial. Principele Radu, Principesa Moştenitoare Margareta au ajuns la Oneşti, la ora 16.20, împreună cu Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm şi soţia acestuia Mari Kano.

Ultima oprire a trenului în care au călătorit Principesa Moştenitoare Margareta, Principele Radu şi Ambasadorul SUA, Hans Klemm, a avut loc la Oneşti. Au fost prezente pentru a primi delegaţia autorităţile judeţene şi locale, parlamentari şi sute de simpatizanţi. Au participat preşedintele Consiliului Judeţean, Sorin Braşoveanu, prefectul Maricica Coşa, primarul Oneştiului, Nicolae Gnatiuc, dar şi edilii din alte localităţi. 

Delegaţia oficială, din care a lipsit Principesa Margareta, a plecat sub escortă spre Oituz, loc în care a fost organizată o amplă ceremonie, unde nu au lipsit costumele populare, slujbele religioase şi depunerea de coroane.

Aproximativ o mie de persoane au fost prezente la evenimentul organizat după un secol de la luptele din Primul Război Mondial. Au onorat momentul şi comandanţii unităţilor militare din Bacău, au structurilor MAI şi MaPN.  

Casa Regală a României a realizat un adevărat maraton marţi, 11 iulie, în localităţile simbol ale Primului Război Mondial, aflate pe linia frontului.  

Delegaţia a plecat din Gara Focşani, la ora 10.45 şi au făcut o primă oprire pentru întâlnirea cu simpatizanţii la Gara din Mărăşeşti, la ora 11.25. Principesa Margareta şi Principele Radu au participat apoi la Mausoleul din Mărăşeşti, la o ceremonie de depunere de flori, începând cu ora 11.45. Următoarea oprire a avut loc la Gara din Adjud, la ora 15.30, unde au stat 10 minute iar ultima oprire a avut loc la Oneşti, la ora 16.20.

Click aici pentru galeria foto de la evenimentele de la Marasti