Casa ├«n care a copil─ârit Constantin Br├óncu┼či s a d─âr├ómat jpeg

Casa ├«n care a copil─ârit Constantin Br├óncu┼či s-a d─âr├ómat

Unul dintre pere┼úii casei din lemn ├«n care a copil─ârit marele sculptor Constantin Br├óncu┼či s-a pr─âbu┼čit. Locuin┼úa se afl─â ├«n satul Hobi┼úa, din jude┼úul Gorj, la aproximativ 200 de metri distan┼ú─â de Casa memorial─â ÔÇ×Constantin Br├óncu┼čiÔÇť, care e o copie. Locuin┼úa a fost clasat─â pe lista monumentelor istorice ├«n urm─â cu aproximativ 15 ani, atunci c├ónd s-a constatat prezen┼úa unor elemente din lemn originale.

ÔÇ×├Äntr-o sear─â st─âteam ┼či ne uitam cum cade. Nu avem ce s─â mai facem. Au fost promisiuni multe. Mul┼úi care au trecut pe aici ne-au promis c─â vor ├«ncerca s─â o refac─â, dar nu ai ce s─â mai faci. E aproape dus─â. Ne trebuie mul┼úi bani s─â o mai putem pune pe picioare ┼či noi nu avemÔÇť, a povestit Ioana Gogoi, ├«n v├órst─â de 80 de ani, str─â-str─ânepoat─â a lui Br├óncu┼či ┼či unul dintre mo┼čtenitori. Casa este folosit─â mai mult drept cote┼ú pentru p─âs─âri.

1 fotob png png

Autorit─â┼úile locale spun c─â au m├óinile legate, deoarece este proprietate privat─â. ÔÇ×Prim─âria Pe┼čti┼čani nu are cum s─â intervin─â. Proprietarul este cel care r─âspunde pentru ├«ntre┼úinerea construc┼úiei. Vorbim despre o construc┼úie de patrimoniuÔÇŁ, a spus primarul comunei Pe┼čti┼čani, Cosmin Pigui.

Pentru a afla mai multe despre copil─âria geniului rom├ón Constantin Br├óncu┼či, dar ┼či despre via┼úa la Paris ┼či opera sa, citi┼úi edi┼úia de toamn─â a revistei Historia Special.

HS 24 intreg 1 jpg jpeg