Bijuteriile Mariei Antoaneta, scoase la licitaţiei jpeg

Bijuteriile Mariei Antoaneta, scoase la licitaţiei

­čôü Istoria Modei
Autor: Redac╚Ťia

Bijuterii rare care au apar┼úinut Mariei Antoaneta ┼či care nu au mai fost v─âzute de c─âtre public de aproape 200 de ani vor fi v├óndute de c─âtre casa de licita┼úii Sotheby's ├«n cadrul unui eveniment ├«n aceast─â toamn─â.

Un set de cercei ┼či l─ân┼úi┼čor cu diamante, un colier cu trei r├ónduri de perle, dar ┼či multe alte pietre pre┼úioase pe care ultima regina a Fran┼úei le-a iubit vor fi v├óndute la Geneva, pe 12 noiembrie, ca parte a licita┼úiei "Royal Jewels from the Bourbon-Parma Family".

perle jpg jpeg

Cu toate c─â Maria Antoaneta era renumit─â pentru opulen┼úa stilului vestimentar, bijuteriile sale abia dac─â au fost v─âzute de la Revolu┼úia Francez─â. Muzeul Smithsonian de┼úine o pereche de cercei cu diamante din colec┼úia reginei, dar ┼či un colier cu nestemate care a fost f─âcut public tot ├«n cadrul unei licita┼úii, ├«n 1971. Despre bijuterii se spune c─â Maria Antoaneta le-a expediat nepotului ei, ├«mp─âratul Austriei, ├«n martie 1791. Dup─â moartea ei ┼či a regelui Fran┼úei, bijuteriile au fost revendicate de fiica lor, Maria Theresa care la r├óndul ei, neav├ónd copii, le-a l─âsat nepoatei sale. ├Än final, se pare c─â bijuteriile au ajuns la Robert I, ultimul duce al Parmei.