Bijuteriile Mariei Antoaneta, scoase la licitaţiei jpeg

Bijuteriile Mariei Antoaneta, scoase la licitaţiei

📁 Istoria Modei
Autor: Redacția
🗓️ 18 iunie 2018

Bijuterii rare care au aparţinut Mariei Antoaneta şi care nu au mai fost văzute de către public de aproape 200 de ani vor fi vândute de către casa de licitaţii Sotheby's în cadrul unui eveniment în această toamnă.

Un set de cercei şi lănţişor cu diamante, un colier cu trei rânduri de perle, dar şi multe alte pietre preţioase pe care ultima regina a Franţei le-a iubit vor fi vândute la Geneva, pe 12 noiembrie, ca parte a licitaţiei "Royal Jewels from the Bourbon-Parma Family".

perle jpg jpeg

Cu toate că Maria Antoaneta era renumită pentru opulenţa stilului vestimentar, bijuteriile sale abia dacă au fost văzute de la Revoluţia Franceză. Muzeul Smithsonian deţine o pereche de cercei cu diamante din colecţia reginei, dar şi un colier cu nestemate care a fost făcut public tot în cadrul unei licitaţii, în 1971. Despre bijuterii se spune că Maria Antoaneta le-a expediat nepotului ei, împăratul Austriei, în martie 1791. După moartea ei şi a regelui Franţei, bijuteriile au fost revendicate de fiica lor, Maria Theresa care la rândul ei, neavând copii, le-a lăsat nepoatei sale. În final, se pare că bijuteriile au ajuns la Robert I, ultimul duce al Parmei.