AUDIO/ Singura înregistrare a vocii artistei Frida Kahlo ar fi fost descoperită în Mexic jpeg

AUDIO/ Singura înregistrare a vocii artistei Frida Kahlo ar fi fost descoperită în Mexic

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Redacția
🗓️ 20 iunie 2019

„National Sound Library” din Mexico crede că a descoperit singura înregistrare audio a celebrei artiste Frida Kahlo. Aceasta citeşte din „Portretul lui Diego", un eseu de-al său despre soţul ei, Diego Rivera.

Deşi imaginea Fridei Kahlo este folosită adesea astăzi, fiind una dintre cele mai uşor de recunoscut, nimeni nu ştie ce fel de vocea avea artista. Conform the Guardian, cei de la ”National Sound Library” din Mexico consideră că au găsit singura înregistrare cunoscută cu Frida Kahlo, luată dintr-o emisiune a show-ului de radio „El Bachiller”, din 1955 care a fost difuzată după moartea ei, din 1954.

În emisiune, Frida Kahlo citeşte din eseul pe care l-a scris despre soţul ei, pictorul Diego Rivera, folosit în catalogul unei expoziţii din 1949, de la „Palace of Fine Arts” (California), care celebra 50 ani de activitate ai lui Rivera. „E un copil gigantic, imens, cu o faţă prietenoasă şi o privire tristă. Ochii lui mari, întunecaţi şi extrem de inteligenţi rar stau liniştiţi. Aproape că ies din orbite din pricina pleoapelor lor umflate şi proeminente- ca la broaşte. Îi permit privirii sale să prindă un câmp vizual mult mai larg, ca şi cum ar fi fost construiţi special pentru un pictor al spaţiilor largi şi al mulţimilor”, recită Frida Kahlo.

În prezent, are loc o investigaţie pentru a verifica dacă pe înregistrare este într-adevăr vocea artistei. Alejandra Frauasto, secretarul de cultură din Mexic a punctat că ar putea fi singura înregistrare audio existentă a artistei. „National Sound Library” deţine aproximativ 1.300 de casete de la emisiunea „El Bachiller” care a fost descrisă „principalul documentarist al vocilor timpului său”.

Sursa: The Guardian