Au ├«nceput lucr─ârile pentru construc╚Ťia celui de al doilea pod al Cet─â╚Ťii F─âg─âra╚Ö jpeg

Au ├«nceput lucr─ârile pentru construc╚Ťia celui de-al doilea pod al Cet─â╚Ťii F─âg─âra╚Ö

­čôü Patrimoniu
Autor: Redac╚Ťia

Au ├«nceput lucr─ârile pentru construc╚Ťia celui de-al doilea pod al Cet─â╚Ťii F─âg─âra╚Ö, la intrarea principal─â a monumentului istoric. Acesta va fi construit din lemn ╚Öi va avea o lungime de 50 de metri, cu o parte mobil─â care se va ridica, la fel cum se ├«nt├ómpla ├«n secolul al XVII-lea. Accesul este permis ├«n continuare vizitatorilor, informeaz─â un comunicat al Prim─âriei F─âg─âra╚Ö.

ÔÇ×Ne apropiem de final cu proiectul de restaurare a Cet─â╚Ťii. Acum suntem chiar la realizarea podului ridic─âtor de pe latura de est, pe care ├«l vom integra ├«ntr-un ceremonial ├«mpreun─â cu garda cet─â╚Ťii. De╚Öi se lucreaz─â, accesul turi╚Ötilor este permis de mar╚Ťi p├ón─â duminic─â ├«ntre orele 8.00 ÔÇô 17.00, neexist├ónd niciun risc din cauza lucr─ârilor. P├ón─â ├«n prezent, au fost restaurate cele dou─â ziduri de ap─ârare ale cet─â╚Ťii ╚Öi s-a amenajat drumul de straj─â ├«ntre acestea, iar ├«ntre zid ╚Öi ╚Öan╚Ťul de ap─ârare s-au realizat alei pietonale, ├«mpreun─â cu zona de belvedere. La fostele grajduri princiare au fost realizate lucr─âri de amenajare a spa╚Ťiilor ce vor fi destinate atelierelor de crea╚Ťie, unde se vor desf─â╚Öura activit─â╚Ťi at├ót pentru copii, c├ót ╚Öi pentru adul╚Ťi. La demisol s-au realizat spa╚Ťii pentru depozitarea pieselor de patrimoniu. S-a restaurat ╚Öi bastionul Szabo, unde vom avea o expozi╚Ťie dedicat─â g─ârzii cet─â╚Ťii; vor fi expuse armuri, echipamente, arme. S─â nu uit─âm de primul pod realizat, pe latura de nord, chiar ├«n dreptul por╚Ťii istorice. ├Än curtea interioar─â au fost restaurate ancadramentele, tot ce ├«nseamn─â piatr─â. ╚śi, bine├«n╚Ťeles, a fost schimbat ├«n totalitate acoperi╚Öul cet─â╚Ťii ÔÇô poate una dintre cele mai importante lucr─âri care a avut locÔÇŁ, a declarat Elena B─âjenaru, directorul Muzeului ╚Ü─ârii F─âg─âra╚Öului, conform comunicatului citat.

Cetatea Fagaras 3 jpg jpeg

Lucr─ârile pentru consolidarea, restaurarea ┼či conservarea unuia dintre cele mai importante monumente din Rom├ónia au ├«nceput ├«n luna mai a anului 2020, fiind finan╚Ťate cu fonduri europene. Construirea a dou─â poduri din lemn, dintre care unul mobil, reprezint─â principala modificare ce vizeaz─â completarea aspectului de castel fortificat din perioada de glorie a secolului al XVII-lea.

Cetatea Fagaras 2 jpg jpeg