Au ├«nceput ├«nscrierile pentru ╚ścoala de var─â ÔÇ×Fenomenul Pite╚ÖtiÔÇŁ, edi╚Ťia a IV a jpeg

Au ├«nceput ├«nscrierile pentru ╚ścoala de var─â ÔÇ×Fenomenul Pite╚ÖtiÔÇŁ, edi╚Ťia a IV-a

┼×coala de Var─â ÔÇ×Fenomenul Pite┼čtiÔÇť, aflat─â ├«n acest an la cea de a IV-a edi┼úie se va desf─â┼čura la Pite┼čti ├«ntre 20-24 iulie anul curent ╚Öi va cuprinde prelegeri ale unor personalit─â┼úi de prestigiu legate de fenomenul Pite┼čti, de represiune ┼či de rigorile regimului comunist. Astfel, participan┼úii se vor putea bucura de un dialog deschis at├ót cu personalit─â┼úi ale culturii rom├óne, dar ┼či ÔÇô sper─âm, ├«n func┼úie de starea lor de s─ân─âtate ÔÇô cu supravie┼úuitori ai ├«nchisorilor comuniste. 

La cursurile ┼×colii de Var─â vor participa 15 persoane. Doritorii trebuie s─â completeze formularul de ├«nscriere de pe site-urile www.istoriecontemporana.ro sau www.fenomenulpitesti.ro p├ón─â vineri 26 iunie (inclusiv) ┼či s─â le trimit─â la adresele de mai jos. Lista candida┼úilor admi┼či va fi publicat─â pe acelea┼či site-uri vineri 3 iulie. Cheltuielile legate de transportul, cazarea ┼či masa participan┼úilor vor fi suportate de c─âtre organizatori. Formularele vor fi evaluate de un juriu format din cercet─âtorii Centrului de Studii ├«n Istorie Contemporan─â.

╚ścoala de Var─â este un proiect de suflet al Centrului de Studii ├«n Istorie Contemporan─â ┼či www.fenomenulpitesti.ro, desf─â┼čurat ├«n parteneriat cu Funda┼úia Konrad Adenauer Rom├ónia ┼či Funda┼úia Sfin┼úii ├Änchisorilor. Dorim s─â oferim ┼čansa tinerilor studen┼úi, masteranzi sau doctoranzi din ├«ntreaga ┼úar─â s─â ia contact nemijlocit cu cei care au suferit ├«n ├«nchisorile comuniste, cu cercet─âtori ai trecutului recent ┼či cu intelectuali de prestigiu din Rom├ónia, pentru a face cunoscute modelele de demnitate ┼či rezisten┼ú─â din perioada comunist─â. Vom ├«mbina prelegerile ┼či dezbaterile cu proiec┼úii de filme documentare, vizite ├«n fostele ├«nchisori Pite┼čti ┼či Jilava, toate ├«ntr-o ambian┼ú─â pl─âcut─â ┼či ├«ntr-o atmosfer─â cald─â.

Calendarul complet și alte detalii despre eveniment se pot găsi aici.

poster scoala de vara  jpg jpeg