Astăzi debutează “Serile Patrimoniului Naţional” la Jockey Club Român png

Astăzi debutează “Serile Patrimoniului Naţional” la Jockey Club Român

📁 Patrimoniu
🗓️ 20 noiembrie 2013

Prima ediţie a evenimentului „Serile Patrimoniului Naţional”, organizat de Institutul Naţional al Patrimoniului, are loc astăzi, 20 noiembrie, ora 18, la Jockey Club Român, Bucureşti. În cadrul evenimentului, dl. Radu BOROIANU, Secretar de Stat în Ministerul Culturii, va susţine prelegerea „Deruta Patrimoniului Naţional”.

“Serile Patrimoniului Naţional” îşi propun să devină o dezbatere lunară, cu scopul de a trage un semnal de alarma în vederea salvagrdării patrimoniului naţional. Personalităţi ale vieţii publice vor pune în discuţie probleme actuale pentru cultura română, mediul educaţional, social sau politic din perspectiva unui domeniu fundamental pentru România.

Temele abordate vor cuprinde atât o trecere în revistă a spaţiului construit înainte şi după 1989, cât şi idei referitoare la mentalităţi, discurs, identităţi, memorie colectivă şi politici culturale.

„«Serile Patrimoniului Naţional» reprezintă o iniţiativă a Institutului Naţional al Patrimoniului de a aduce în faţa publicului teme cotidiene pentru domeniul patrimoniului, dezbătute de personalităţi care au marcat sau activează profund în acest domeniu. Dezbaterea de miercuri va fi o evaluare a stării patrimoniului din perspectiva unui demnitar al statului român, care va vorbi despre problemele acestui domeniu din ultimii 20 de ani. În ediţiile viitoare, care vor fi lunare, vom invita şi oameni marcanţi ai societăţii, istorici, arhitecţi şi chiar personalităţi politice, foşti miniştri sau prim-miniştri în diferite guverne ale României. Totodată, sperăm să putem organiza si dezbateri pe teme actuale, pentru că patrimoniul nu înseamnă doar monumentele istorice, ci tot ce are mai bun o naţiune construit în generaţii.” a declarat Alexandru MURARU, Director General al Institutului Naţional al Patrimoniului.

Invitatul lunii decembrie la „Serile Patrimoniului Naţional” va fi ministrul Culturii, dl Daniel BARBU.