Eva Braun, iubita lui Hitler, dezbrăcată de secrete
Cele câteva detalii care se ştiau despre relaţia dintre Eva Braun şi Adolf Hitler au fost dezvoltate de scriitoare germană Heike B. Görtemaker în "Eva Braun: Viaţa cu Hitler", scrisă de Heike B. Görtemaker.
Hitler şi Braun s-au întâlnit în 1929, pe când el avea 40 de ani, iar ea doar 17 şi lucra pentru Heinrich Hoffman, fotograful oficial al Partidului Nazist. Görtemaker scrie că Hittler s-a mai intâlnit cu Braun în repetate rânduri, însă nu au devenit intimi până în 1932, scrie mycentraljersey.com.
Chiar şi cei mai apropiaţi oameni ai cuplului ştiau foarte puţine detalii despre relaţia dintre ei, iar oamenii de rând nu aveau habar de existenţa Evei.
Braun şi Hitler au apărut împreună într-o singură fotografie făcută publică. Cei doi călătoreau sau participau la evenimente publice, iar Eva părea că face parte din anturaj şi nu era însoţitoarea personală a lui Hitler. Era nevoie de acest aranjament pentru a păstra imaculată imaginea lui Hitler de salvator al naţiunii, bărbatul care se dedică în totalitate semenilor săi.
Görtemaker scrie că Hitler avea nevoie de susţinerea femeilor, iar liderul nazist spunea adeseori că:"Multe femei sunt atrase de mine pentru că sunt burlac ... este aceeaşi situaţie cu cea a unui actor; în momentul în care se căsătoreşte, celelalte femei îşi pierd interesul pentru el".
Totuşi, într-o discuţie privată, Hitler a fost auzit spunând că "o soţie ar fi o povară când trebuie să-mi îndrept atenţia spre alte probleme".
Scriitoarea precizează că-măritată sau nu-Eva devenea tot mai importantă în viaţa pe care Hitler o ducea-înainte de Al Doilea Război Mondial-la Berghof, cartierul său general din Bavaria.
La început relaţiei dintre cei doi, Eva s-a plâns deseori că Hitler îi acordă prea puţină atenţie şi a încercat să se sinucidă de două ori, mai mult pentru a-i atrage atenţia liderului nazist. După cea de-a doua tentativă, Hitler i-a asigurat Evei o casă în Munchen şi acces permanentă la Berghof. Eva a devenit un fel de stăpână la Berghof, iar toţi cei care frecventau acel loc trebuia să se poarte cu ea ca atare.
În 1937, de exemplu, Reinhard Spitzy, unul dintre asistenţii lui Joachim von Ribbentrop, ambasadorul Germaniei în Marea Britanie, a ajuns pentru prima dată la Berghof. Spitzy îl idolatriza pe Hitler şi a pătruns în locaţie cu o reverenţă, dar a rămas şocat să vadă cum liderul nazist este controlat de o tânără blondă cu bucle.
Deşi i s-a spus să nu vorbească despre cele întâmplate acolo, Spitzy s-a declarat devastat să afle că Hitler, despre care credea că ar duce o viaţă fără tentaţii şi dorinţe sexuale, este dominat de o femeie ca oricare alta.
Cât de normală era Eva este şi scopul investigaţiei realizate de Gortemaker, cea care şi-a propus să demonstreze că soţiile liderilor din Partidul Nazist nu erau doar simple funcţionare, care se conformau ordinelor, ci erau implicate activ în crimele care se comiteau în jurul lor.
Deşi Eva nu era membru în Partidul Nazist, Gortemaker spune că "asta nu însemna că se opunea ideologiei naziste. Din contră: viaţa ei, ca şi cea a celorlalţi oameni aflaţi în jurul lui Hitler, era dominată de obiectivul, atracţia şi setea de putere a lui Hitler".