Armata indian─â a anun╚Ťat c─â a g─âsit urmele lui Yeti ├«n Himalaya / FOTO jpeg

Armata indian─â a anun╚Ťat c─â a g─âsit urmele lui Yeti ├«n Himalaya / FOTO

Armata indian─â a anun╚Ťat, prin intermediul unui mesaj publicat pe Twitter, c─â a descoperit urme de 80 de centimetri, care ar apar╚Ťine unui Yeti, ├«n apropiere de tab─âra de baz─â Makalu din Himalaya. 

Nu este clar dac─â echipa de expedi╚Ťie a fost serioas─â ├«n leg─âtur─â cu anun╚Ťul descoperirii sau f─âcea doar un experiment ├«ndreptat spre cei care o urm─âresc pe re╚Ťeaua de socializare, scrie New York Times.

Fotografiile pe care echipa le-a postat arat─â c├óteva urme impresionante ├«n z─âpad─â, una direct ├«n fa╚Ťa celeilalte. Utilizatorii de pe Twitter au r─âspuns imediat mesajului, numit urmele ÔÇ×podiumul unui YetiÔÇť sau spun├ónd c─â Yeti probabil c─â ╚Ťop─âia, pentru c─â urmele sunt ├«n linie, ├«n loc s─â fie una l├óng─â alta. Al╚Ťii au scris c─â este vorba despre ÔÇ×o creatur─â mitic─â cu un singur piciorÔÇť. Unul dintre ei a rugat politicos armata s─â ÔÇ×╚Ötearg─â postarea ca s─â evite o ru╚Öine interna╚Ťional─â pentru IndiaÔÇť.

Yeti 2 jpg jpeg
Yeti 3 jpg jpeg

├Äns─â ce este un Yeti? Ar putea apar╚Ťine aceste urme unuia? Este Yeti real?

Yeti este veri╚Öorul misterios al lui Bigfoot, am├óndoi f─âc├ónd parte din aceea╚Öi familie extrem de bine ascuns─â. Sunt jum─âtate om, jum─âtate creatur─â-ce-i mai bun din ambele lumi. Legende de umanoizi care p├óndesc la marginile civiliza╚Ťiei exist─â de secole ╚Öi sunt parte din folclorul mai multor culturi.

Lucrul extraordinar legat de aceste urme este faptul c─â au 80 de centimetri, a spus Daniel C. Taylor, autor al ÔÇ×Yeti: Ecologia unui misterÔÇť. ╚śi pentru c─â un animal solitar nu poate supravie╚Ťui singur, potrivit lui Taylor exist─â dou─â posibilit─â╚Ťi: Fie exist─â o popula╚Ťie de creaturi foarte mari care cutreier─â mun╚Ťii Himalaya, fie urmele sunt de la un urs ╚Öi puiul s─âu.

Taylor a adăugat că urmele vor conduce, cel mai probabil, la o ursoaică și puiul său.

ÔÇ×├Än fiecare caz, ve╚Ťi descoperi c─â urmele de Yeti sunt f─âcute de fapt de ursul negru de Himalaya, Ursus thibetanusÔÇť, precizeaz─â Taylor.