Arheologii au descoperit cei mai vechi pantaloni din lume în vestul Chinei jpeg

Arheologii au descoperit cei mai vechi pantaloni din lume în vestul Chinei

📁 Istoria Modei
Autor: Radu Eremia
🗓️ 5 iunie 2014

Cei mai vechi pantaloni din lume au fost descoperiţi în vestul Chinei, aceştia fiind purtaţi, potrivit arheologilor, de nomazi din acea zonă în urmă cu aproximativ 3.300 de ani, informează Science News.

O echipă de arheologi de la Institutul de Arheologie din Berlin au descoperit într-un cimitir din Yanghai, depresiunea Tarim, cadavrele a doi bărbaţi ce purtau obiecte vestimentare. În urma analizelor, s-a stabilit că perechea de pantaloni identificată datează de acum aproximativ 3.300 de ani, aceştia fiind un produs realizat de de nomazii din vestul Chinei.  

Pantalonii au fost făcuţi din lână, cu diverse decoraţii aplicate sau pictate, aceştia având rolul de a-i proteja pe păstorii care călăreau foarte mult. Pentru a-şi susţine ipotezele, cercetătorii au prezentat modul în care au fost confecţionate obiectele vestimentare.  

„Pantalonii au fost aduşi în bazinul Tarim de călăreţi”, a precizat Victor Mair, cercetător al Universităţii din Pennsylvania. De asemenea, în luna mai o mumie veche de 2.600 de ani a fost descoperită în depresiunea Tarim, aceasta purtând pantaloni din lână.

Călăritul a început să fie practicat în urmă cu 3.400 de ani, a precizat Victor Mair, astfel că şi pantalonii au apărut la scurt timp după acest moment. Domesticirea cailor a fost realizată în zona Kazahstanului de azi, potrivit studiilor istorice Obiecte vestimentare mai vechi de 3.300 de ani au fost descoperite în trecut.

Astfel, europenii şi asiaticii purtau robe, tunici sau togi, ceea ce a putut fi dovedit odată cu descoperirea mumiei Otzi, „omul zăpezilor”, veche de aproximativ 5.200 de ani.Citeste mai mult: adev.ro/n6o7ui