Anchetatorii francezi nu au găsit semne de incendiere deliberată a catedralei Notre Dame jpeg

Anchetatorii francezi nu au găsit semne de incendiere deliberată a catedralei Notre Dame

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 17 martie 2022

Anchetatorii francezi, în timpul unei investigaţii asupra cauzei incendiului de la Catedrala Notre Dame din Paris, nu au găsit nicio dovadă de incendiere intenţionată, conform ziarului Le Parisien.

Potrivit ziarului francez, citat de Adevărul, ancheta este finalizată oficial, în ciuda faptului că rezultatele mai multor expertize sunt încă în aşteptare. 

Un incendiu masiv a izbucnit în Notre Dame în seara zilei de 15 aprilie 2019. După cum a stabilit ancheta, incendiul s-a produs în zona turnului. Cu câteva ore înainte de aceasta, acolo s-au efectuat lucrări de reparaţii. Flacăra a distrus acoperişul de lemn şi turla, care a căzut şi apoi a ars pe podeaua catedralei. Incendiul a fost stins abia în dimineaţa zilei următoare, la peste 15 ore de la declanşarea sa.  

Locuitorii din Franţa şi din alte ţări, precum şi diverse organizaţii au trimis donaţii de 842,8 milioane de euro pentru restaurarea catedralei.  

Arhitecţii au selectat aproximativ o mie de stejari vechi de secole în pădurile franceze pentru a restaura turla Notre Dame. Experţii se aşteaptă să înceapă reconstrucţia sa în toamna anului 2022.