Anchetatorii francezi exclud varianta unei «mâini criminale» în incendiul de la Notre Dame  jpeg

Anchetatorii francezi exclud varianta unei «mâini criminale» în incendiul de la Notre-Dame

📁 Patrimoniu
Autor: Redacția
🗓️ 22 iulie 2019

Parchetul francez a anunţat într-un comunicat la finalul anchetei preliminare că nu există „niciun element” care să permită acreditarea ipotezei unei „mâini criminale” în cazul incendiului care a devastat celebra catedrală Notre-Dame din Paris în luna aprilie.

Sunt avute în vedere, în schimb, alte piste, printre care o disfuncţionalitate a sistemului electric sau declanşarea incendiului de la o ţigară prost stinsă, a indicat Parchetul din Paris. Incendiul din 15 aprilie a provocat o uriaşă emoţie în lume şi un val de solidaritate pentru salvarea şi restaurarea acestui monument emblematic al capitalei franceze.

Catedrala Notre-Dame, inclusă în patrimoniul UNESCO , şi-a pierdut în incendiu fleşa, acoperişul, orologiul şi o parte a arcadei. Preşedintele Emmanuel Macron a promis că monumentul va fi reconstruit în termen de cinci ani.

Acest articol a fost publicat în numărul 210 al revistei Historia, disponibil la toate punctele de difuzare a presei, în perioada 15 iulie – 14 august 2019, și în format digital pe paydemic.com.

Historia nr 210 jpg jpeg