Anchetatorii francezi exclud varianta unei ┬źm├óini criminale┬╗ ├«n incendiul de la Notre Dame  jpeg

Anchetatorii francezi exclud varianta unei ┬źm├óini criminale┬╗ ├«n incendiul de la Notre-Dame

­čôü Patrimoniu
Autor: Redac╚Ťia

Parchetul francez a anun┼úat ├«ntr-un comunicat la finalul anchetei preliminare c─â nu exist─â ÔÇ×niciun elementÔÇŁ care s─â permit─â acreditarea ipotezei unei ÔÇ×m├óini criminaleÔÇŁ ├«n cazul incendiului care a devastat celebra catedral─â Notre-Dame din Paris ├«n luna aprilie.

Sunt avute ├«n vedere, ├«n schimb, alte piste, printre care o disfunc┼úionalitate a sistemului electric sau declan┼čarea incendiului de la o ┼úigar─â prost stins─â, a indicat Parchetul din Paris. Incendiul din 15 aprilie a provocat o uria┼č─â emo┼úie ├«n lume ┼či un val de solidaritate pentru salvarea ┼či restaurarea acestui monument emblematic al capitalei franceze.

Catedrala Notre-Dame, inclus─â ├«n patrimoniul UNESCO , ┼či-a pierdut ├«n incendiu fle┼ča, acoperi┼čul, orologiul ┼či o parte a arcadei. Pre┼čedintele Emmanuel Macron a promis c─â monumentul va fi reconstruit ├«n termen de cinci ani.

Acest articol a fost publicat ├«n num─ârul 210 al revistei Historia, disponibil la toate punctele de difuzare a presei, ├«n perioada 15 iulie ÔÇô 14 august 2019, ╚Öi ├«n format digital pe paydemic.com.

Historia nr 210 jpg jpeg