mitica popescu 8956652626 jpeg

Actorul Mitică Popescu a murit. Avea 86 de ani

Autor: Redacția
🗓️ 3 ianuarie 2023

Actorul Mitică Popescu a murit, marți după-amiază, la Spitalul Elias din București. Marele actor avea 86 de ani.

Acesta avea probleme cardiace, iar în decembrie a fost internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca din București, la secția Cardiologie. Din 29 decembrie, Mitică Popescu era internat la Spitalul Elias, informează adevarul.ro.

Actorul Mitică Popescu s-a născut la 2 decembrie 1936, la Bucureşti. În 1967 a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică ”I.L. Caragiale” din Bucureşti. A jucat la Timişoara şi Piatra Neamţ. La Teatrul Mic din Bucureşti a ajuns în 1973. Un an mai târziu a jucat în spectacolul ”Matca”, de Marin Sorescu, în care a interpretat rolul logodnicului, alături de regretata actriţă Leopoldina Bălănuţă, care i-a fost soţie din 1977. A rămas fidel acestui teatru, unde a jucat până în 2010, conform Agerpres.

Actorul a prezentat una dintre cele mai longevive producţii ale TVR, emisiunea ”D'ale lui Mitică", difuzată din 1999 la postul TVR 2.

A fost decorat la 13 decembrie 2002 cu Ordinul naţional 'Serviciul Credincios în grad de Cavaler', alături de alţi actori, ”pentru devotamentul şi harul artistic puse în slujba teatrului românesc”.

La 27 aprilie 2009, la cea de-a 17-a ediţie a galei Premiilor UNITER, actorul Mitică Popescu a fost distins cu premiul UNITER pentru întreaga activitate. Actorul a fost premiat la gala de decernare a premiilor Municipiului Bucureşti pentru artă şi cultură, secţiunea "Artele spectacolului", care a avut loc la 14 decembrie 2009 pe scena Teatrului Naţional de Operetă "Ion Dacian" din Capitală.