13 000 de sticle ┼či borcane din epoca victorian─â descoperite ├«n Londra jpeg

13 000 de sticle ┼či borcane din epoca victorian─â descoperite ├«n Londra

Arheologii britanici au g─âsit o adev─ârat─â comoar─â din epoca victorian─â care con┼úine sticle de condimente ┼či borcane cu gem. Acestea au fost g─âsite sub un fost club de noapte, iar acum sunt depozitate Muzeul de Arheologie din Londra.

Peste 13, 000 de sticle cu ketchup, borcane cu mur─âturi sau gem au fost g─âsite ├«n regiunea Soho, din Londra, unde ├«nainte func┼úiona clubul de noapte Astoria. Clubul a fost d─âr├ómat, ┼či a┼ča s-a descoperit c─â oamenii se distrau pe ruinele fabricii Crosse&Blackwell, produc─âtoare de sosuri, condimente ┼či gemuri ├«n perioada 1838 ÔÇô 1921. Arheologii au descoperit cuptoare, un sistem de refrigerare ┼či cisterne utilizate ini┼úial pentru alimentarea motoarelor cu aburi.

sos jpg jpeg

Cu toate c─â majoritatea obiectelor g─âsite erau sparte, acestea relev─â gusturile britanicilor din acea perioad─â, precum marmelada de portocale, gemul de zmeur─â, mur─âturi, mu┼čtar, ketchup. ÔÇ×Credem c─â aceast─â descoperire este cea mai mare colec┼úie de vase descoperite la un loc, ├«n LondraÔÇŁ.