Expoziția „Civilizația Gumelnița. Viața în sud-estul României acum 6500 de ani”, prelungită până în octombrie

Muzeul Municipiului Bucureşti anunță că perioada de vizitare a expoziției „Civilizația Gumelnița. Viața în sud-estul României acum 6500 de ani”, planificată inițial până la data de 1 mai 2022, s-a prelungit până la 2 octombrie 2022.

Această expoziție, care reunește la Palatul Suțu cele mai frumoase obiecte gumelnițene din colecțiile Muzeului Municipiului București și Muzeului Civilizației Gumelnița din Oltenița, între care vizitatorii vor remarca renumita Zeiță de la Vidra, își propune să valorifice patrimoniul cultural asociat acestei culturi din colecțiile amintite, dar și rezultatele cercetărilor arheologice sistematice realizate în stațiunea eponimă în decursul ultimilor trei ani, să-i aducă mai aproape publicului vizitator detalii referitoare la neoliticul din România, cu accent pe cultura Gumelnița.

Copiii beneficiază în cadrul acestei expoziții de traseul tematic „Aventuri în Epoca de Piatră”. Pornind la drum cu o valiză plină doldora de cuvinte utile și explicații pe înțelesul lor, cei mici află despre ce a însemnat revoluția neolitică; descoperă cum oamenii din acele vremuri își găsesc în sfârșit stabilitatea și încep să cultive plante, să crească animale, își fabrică unelte din piatră șlefuită, deprind meșteșugul olăritului și țesutului, îmblânzesc metale precum cuprul și aurul.

Citește mai multe detalii despre expoziția „Civilizația Gumelnița. Viața în sud-estul României acum 6500 de ani” pe site-ul Muzeului Municipiului București.

Mai multe