Cele mai vechi simboluri din sloturi

Aparatele tip slot machine au apărut la finalul secolului al XIX-lea. Charles August Fey este acreditat la scară largă pentru inventarea primelor aparate de acest gen din lume. Totuși, primele sloturi autentice au apărut în 1899, sub denumirea Liberty Bell.

La început, aparatele tip slot machine aveau simboluri inspirate din jocurile de cărți, mai exact din poker. Ulterior, au fost introduse și alte simboluri pe care jucătorii din zilele noastre le-ar recunoaște cu ușurință: fructele, clopoțeii de aur, șeptarii sau BAR.

Curios este că, în primii ani de existență, sloturile aveau un concept similar cu cel din zilele noastre, dar premiile erau diferite. Oferau premii în gume de mestecat sau în produse din meniul barurilor în care erau amplasate. La începutul secolului al XX-lea au fost introduse simbolurile BAR. Ele ofereau premii în pachete de gume de mestecat jucătorilor. De fapt, și aspectul lor era asemănător cu un pachet de gume de mestecat. Simbolurile BAR sunt prezente și în zilele noastre în unele sloturi și plătesc destul de bine.

Schimbare începând cu anii '70

Începând din anii '70, sloturile au început să se schimbe considerabil. Din acele aparate rudimentare au devenit mult mai suple și cu un design mai atractiv. Iar în acea perioadă au apărut și primele sloturi video în cazinourile din Las Vegas. Experiența jucătorilor s-a schimbat considerabil, iar aceștia au fost mai atrași atât de partea vizuală, cât și de faptul că s-au mărit considerabil și câștigurile. Au fost introduse simboluri viu colorate, mult mai variate, dar și unele 3D.

Adevărata revoluție a fost produsă însă de apariția cazinourilor online. În prezent sunt mii de jocuri disponibile, iar simbolurile s-au schimbat considerabil. Ele depind de tematica jocului în sine. Spre exemplu, dacă slotul este inspirat din viața Cleopatrei, atunci simbolurile au legătură cu activitatea fostei regine a Egiptului. Pentru a păstra o legătură, simboluri precum cărțile de joc sunt o prezență constantă în numeroase sloturi, având în vedere că sunt ușor de recunoscut.

Chiar dacă posibilitățile de a lansa noi sloturi au crescut considerabil, în zilele noastre încă mai găsim numeroase jocuri clasice. Cel puțin când vine vorba despre pacanele 77777, în oferta cazinourilor online sunt zeci de jocuri disponibile. La fel și în cazul sloturilor cu fructe. Tradițiile nu sunt ignorate la sloturi online, mai ales că publicul are o afinitate pentru astfel de producții.

De ce sunt păstrate simbolurile clasice la sloturi?

Pe lângă faptul că sunt ușor de recunoscut de oameni, există și alte motive pentru care simbolurile clasice, cum ar fi fructele și șeptarii, sunt păstrate în continuare la sloturi online, deși dezvoltările tehnologice ar permite multe alte opțiuni. În primul rând, aceste jocuri sunt dovedite deja că au succes. O mulțime de producții simple, cum ar fi Burning Hot ori Shining Crown, conțin simboluri vechi.

În al doilea rând, inclusiv procesul de producție este mai ușor. În momentul în care un studio dezvoltă un joc nou, trebuie să facă un studiu de piață amănunțit pentru a vedea dacă publicul își dorește o astfel de producție. Dacă este vorba despre o temă nouă sau despre una mai inedită, cum ar fi o formație de muzică rock, publicul este oarecum limitat. În cazul sloturilor cu simboluri clasice, lucrurile sunt însă mult mai simple. Astfel, procesul de producție este mai rapid, iar studioul respectiv poate lansa jocul mult mai repede.

Mai multe