Deschiderea Cazinoului din Constanța, amânată

📁 Patrimoniu
Autor: Ioana Ion
🗓️ 5 august 2024

Compania Națională de Investiții a înaintat un nou termen pentru finalizarea și recepția lucrărilor de restaurare a Cazinoului din Constanța – luna noiembrie 2024. Stadiul lucrărilor este de 85%, în prezent.

În primăvara acestui an, Compania Națională de Investiții estima finalizarea lucrărilor la Cazinoul din Constanța pentru luna iulie, însă deschiderea a fost amânată din cauza complexității proiectului. În prezent, lucrările sunt completate în proporție de 85%, iar întârzierea se datorează dificultății consolidării și refacerii structurii de rezistență a clădirii, conform comunicatului  transmis la solicitarea Radio Constanța, citat de G4Media.

Lucrările de restaurare ale Cazinoului din Constanța au început în 2020 și au fost extinse din cauza deteriorării severe a structurii de rezistență, care ar fi putut duce la prăbușirea planșeului în caz de cutremur. Ornamentele, realizate manual, sunt acum decorate cu foiță de aur de către specialiști. Deși procesul este laborios și complex, restaurarea va readuce clădirii strălucirea de altădată.

Vopseaua aplicată de Aedificia Carpati pe exteriorul Cazinoului din Constanța are caracteristici speciale. Datorită hidrofugantului și biocidantului din vopsea, aceasta se curăță automat prin respingerea electrostatică, prevenind acumularea de murdărie și atacurile biologice.

Citește mai multe amănunte pe adevarul.ro

Mai multe