COVID-19 / Boris Johnson, internat la 10 zile după ce a fost depistat pozitiv cu coronavirus

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 6 aprilie 2020

Premierul britanic Boris Johnson a fost internat într-un spital din Londra, duminică, la 10 zile după ce a fost depistat pozitiv cu coronavirus. 

UPDATE luni ora 22.00 | Boris Johnson, a fost transferat la secția de terapie intensivă a spitalului în care este internat, informează BBC. 

Un purtător de cuvânt al premierului britanic a dat asigurări că aceasta este o măsură de precauție, însă confirmarea internării vine după câteva zile în care au circulat zvonuri că starea lui Boris Johnson (55 de ani) se agravează, scrie publicație britanică The Guardian.

Boris Johnson rămâne deocamdată la conducerea guvernului britanic. Dacă va fi incapabil să-și exercite funcția, locul său va fi luat temporar de ministrul de Externe, Dominic Raab.

Premierul britanic se afla în autoizolare de zece zile, după ce a fost depistat pozitiv cu coronavirus. Logodnica lui Johnson, Carrie Symonds, a anunțat sâmbătă că și ea a fost depistată pozitiv cu coronavirus. Symonds (32 de ani) este însărcinată.

Marea Britanie a anunțat sâmbătă 5.903 de noi cazuri de persoane infectate cu coronavirus, ridicând numărul total al persoanelor infectate din această țară la 47.806. Până duminică, 4.934 de britanici au murit din cauza noului coronavirus. 

Mai multe