România, țara invitată de onoare la Târgul de Carte de la Leipzig jpeg

România, țara invitată de onoare la Târgul de Carte de la Leipzig

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 9 martie 2018

În perioada 15 – 18 martie 2018 are loc în Germania Târgul de Carte de la Leipzig. La primul mare târg german de carte al primăverii își prezintă operele circa 2400 de expozanți din peste 40 de țări. Invitatul de onoare la ediția din acest an a Târgului de Carte de la Leipzig este România. 

”Cu această ocazie, Ambasada Germaniei la București adresează felicitări României cu un mare banner expus pe fațada clădirii Ambasadei și urează «Mult succes și lectură plăcută!»”, conform unui comunicat al Ambasadei Germaniei la București.

„Zoom in România” este mottoul sub care, în cadrul târgului, la standul României și în spațiile de evenimente consacrate dezbaterilor, precum Forum Ost-SudOst și Cafe Europa, precum și în alte spații cunoscute din Leipzig, vor avea loc peste 70 de evenimente care au în vedere promovarea autorilor români contemporani. Locul central de desfășurare a evenimentelor este noul stand românesc situat în hala 4, E501, al cărui design este realizat de renumitul arhitect Attila Kim, informează un comunicat al Institutului Cultural Român.

Peste 40 de traduceri din literatura română vor apărea până la debutul ediției din 2018 a cunoscutului târg de carte. Majoritatea evenimentelor vor fi axate pe promovarea acestor noi apariții, sprijinite în marea majoritate de Centrul Național al Cărții din cadrul Institutului Cultural Român.

Foto sus: Copyright Christian Kostyak