Obiceiuri şi tradiţii de Sfântul Andrei la Muzeul Ţăranului Român jpeg

Obiceiuri şi tradiţii de Sfântul Andrei la Muzeul Ţăranului Român

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 26 noiembrie 2015

Piaţa Ţărănească şi Centrul pentru Integrare şi Dezvoltare PRUT organizează în perioada 27 noiembrie – 1 decembrie 2015 în curtea interioară a Muzeului Național al Ţăranului Român Târgul de Sfântul Andrei. Programul este între orele 10, 00 şi 18, 00 iar intrarea este liberă. Veţi putea degusta produse de post şi de dulce de  prin toate zonele ţării.

De post găsiți dulceturi și siropuri tradiționale de pe Dealurile Mărtănușului, zacști și murături dâmbovițene, miere și produse apicole, turtă dulce și covrigi de la Pitești, fructe și legume proaspete, plăcinte și mancare gatită la ceaun.

La mare preț sunt preparatele moldovenești de pe ambele maluri ale Prutului:cozonaci, poale-n brâu și aliverci, dar și meșteșugurile:incondeierea ouălelor, țesutul și cusutul straielor, prelucrarea sticlei.Li se alătură meșteri și producători cu icoane pe lemn și pe sticlă, podoabe, hăinuțe și caciuli crosetate, obiecte din lemn și ceramică, obiecte de colecție, lavandă, decoratiuni, cosmetice naturale.

Invitati de seama:Târgul dinBasarabia este un eveniment inedit, organizat cu prilejul Zilei Naționale a României, în cadrul căruia vor fi prezentate produse fabricate în Republica Moldova, precum şi obiecte de artizanat de pe ambele maluri ale Prutului.

În cadrul târgului din Basarabia vor fi expuse şi puse în vânzare începând de la intrarea de pe Monetărieiobiecte de artizanat, bucate şi băuturi tradiţionale, produse lucrate manual, jucării pentru cei mici, mobilier şi decor rustic, vinuri selecte, dulciuri şi produse naturiste.

Evenimentul este un prilej în plus pentru promovarea valorilor culturale comune ale românilor de pe ambele maluri ale Prutului, precum și o oportunitate de a iniția noi legături economice între producătorii din cele două state.

banner targ de sfantul andrei jpg jpeg