IICCMER: Cea de a XIII a ediție a Universității de Vară pentru studenți jpeg

IICCMER: Cea de-a XIII-a ediție a Universității de Vară pentru studenți

📁 Comunismul in România
Autor: Redacția
🗓️ 2 iulie 2020

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) anunță deschiderea aplicațiilor pentru cea de-a XIII-a ediție a Universității de Vară pentru studenți, care va avea loc în perioada 19 – 21 august 2020.

Universitatea de Vară este unul dintre principalele proiecte educaționale adresate tinerilor din România interesați de studierea comunismului românesc. Programul își propune să analizeze diferite aspecte ale perioadei 1945-1989, de la măsurile represive luate împotriva oponenților la politicile economice, sociale sau culturale implementate de regimul comunist. Într-o societate în care traumele trecutului recent sunt încă resimțite, iar discursul despre memoria totalitarismului naște în continuare discuții aprinse, nevoia de analiză și reflecție face mai necesară ca oricând studierea perioadei comuniste. Astfel, o mai bună cunoaștere a anilor 1945-1989 poate ajuta la o înțelegere aprofundată și obiectivă a modului în care trecutul condiționează prezentul. 

Având în vedere contextul actual al restricțiilor generate de pandemia de Covid19, cursurile Universității de Vară, care în anii anteriori se organizau la Râmnicu-Sărat, se vor desfășura exclusiv online, iar lectorii vor fi experți ai IICCMER.

Citiți mai multe aici