"Cabinetul de istorie" – 1 Iunie la Fundația Dignitas   Despre printi și prințese în cuvinte potrivite și desene de poveste jpeg

"Cabinetul de istorie" – 1 Iunie la Fundația Dignitas - Despre printi și prințese în cuvinte potrivite și desene de poveste

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 31 mai 2016

Cu ocazia Zilei internaționale a copilului,  Fundația Dignitas organizează miercuri, 1 iunie, ora 11:00, un nou eveniment în programul său “ Cabinetul de istorie”: "Istoria pentru copii  - Despre prinți și prințese în cuvinte potrivite și desene de poveste!"Copiii se vor bucura de întâlnirea cu Mihaela Simina, coautor, alături de Adrian Cioroianu, al cărții pentru copii “Maria a României. Regina care a iubit viaţa şi patria” din seria “Regii și Reginele noastre” și cu tânăra artistă Alexandra Mazgareanu, care a ilustrat cartea „Carol I. Primul și cel mai mare Rege al românilor” din acelasi proiect editorial coordonat de Adrian Cioroianu la Curtea Veche Publishing.

Copiii vor afla întâmplări adevarate din copilaria Reginei Maria, povestite cu talent și căldură de tânăra scriitoare Mihaela Simina,  își vor folosi creativitatea în jocurile literare propuse de aceasta și vor răsfoi frumoasa carte.

Apoi, înconjurați de desenele originale ale Alexandrei Mâzgăreanu expuse în galeria Fundației Dignitas, vor participa la atelierul “Dialog între arte”, susținut de tânara artistă. Vor învăța cât de importantă este ilustrația de carte și cum să își folosească imaginația pentru a crea povești prin linii și culori.

În cadrul evenimentului, elevii vor participa la un concurs de desen. Vor crea în echipă, ilustrând povestirile Mihaelei sub îndrumarea Alexandrei și  vor primi premii din partea organizatorilor.

La final, copiii vor avea prilejul să îi cunoască pe toți autorii cărților din seria "Regii și Reginele noastre" și să aibă o discuție cu  Andrei Radu, coautor al volumului „Carol I. Primul și cel mai mare Rege al românilor”, care le va împărtăși câteva secrete despre provocările literaturii istorice pentru copii și tineri.

 La eveniment participă elevi de la Școala Gimnazială „Anastasia Popescu” (www.arc-en-ciel.ro) și  Școala Gimnazială nr. 178  (www.scoalanr178.ro) din București împreună cu profesorii și părinții lor.

Profesorii care doresc sa participe cu elevii lor la acest program sunt rugati sa ne contacteze pentru programarea evenimentelor.

 “Pe termen lung educația performantă este soluția schimbării de mentalitate și revigorării societătii românești.  Este important să ne cunoaștem rădăcinile, să ne asumăm trecutul și să ne construim identitatea și demnitatea, ca popor și ca indivizi.” Președintele Fundației Dignitas

 ​Contact:office@fundatiadignitas.ro;www.fundatiadignitas.ro​

Adresa:Str.Anton Pann, nr.21, București