VIDEO/ Monologul lui Rutger Hauer din «Blade Runner», unul dintre cele mai bune din istoria filmelor SF jpeg

VIDEO/ Monologul lui Rutger Hauer din «Blade Runner», unul dintre cele mai bune din istoria filmelor SF

📁 Istoria Filmului
Autor: Redacția

Antagonistul filmului „Blade Runner”, Rutger Hauer a murit pe 24 iulie 2019 la vârsta de 75 de ani. Actorul lasă în urmă unul dintre cele mai bune momente improvizate din istoria filmului: cunoscutul monolog „Tears in the Rain”, de la finalul peliculei lui Ridley Scott.

Rutger Hauer a jucat în numeroase filme şi producţii tv, însă rolul din „Blade Runner” l-a pus pe lista marilor actori ai filmului american. Filmul prezintă oraşul Los Angeles, în anul 2019. Oameni prefabricaţi genetic denumiţi replicanţi, identici din punct de vedere fizic cu oamenii normali sunt folosiţi drept sclavi pe coloniile din sistemul solar. Prezenţa lor pe Pământ este ilegală datorită unor răscoale sângeroase care au avut loc în colonii, iar ei sunt consideraţi periculoşi. Acţiunea filmului se concentrează asupra urmăririi şi eliminării replicanţilor de către poliţişti special instruiţi, denumiţi blade-runners. Pelicula lui Ridley Scott, în a cărei distribuţie apare şi celebrul Harrison Ford este considerată una dintre cele mai bune producţii ştiiţifico-fantastice ale tuturor timpurilor.

Iniţial, monologul de final a fost cu mult mai lung. Hauer a scurtat şi adaptat prima versiune, realizând unul dintre momentele memorabile ale filmelor S.F. Cadrul omului versus robot, completat de replicile lui Hauer:

„I've seen things, you people wouldn't believe, hmm ... Attack ships on fire off the shoulder of Orion ... I've watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser Gate ... All those moments, will be lost in time like tears in rain…”


Într-un interviu pentru Radio Times, actorul mărturiseşte că expresia „tears în rain” (lacrimi în ploaie) a fost completarea sa: „Pentru momentul de final am sperat să găsesc o replică prin care Roy, care conştientizează că mai are puţin timp de trăit, să exprime puţin din AND-ul de viaţă pe care l-a simţit. Cât de mult i-a plăcut. Doar o singură viaţă”.