Kirk Douglas la 99 de ani: 90 de filme, două soții și mai multe amante jpeg

Kirk Douglas la 99 de ani: 90 de filme, două soții și mai multe amante

📁 Istoria Filmului
Autor: Redacția

Actorul Kirk Douglas este unul dintre puținele staruri de box office autentice, cu o viață personală cel puțin la fel de spectaculoasă precum cariera sa, care numără peste 90 de filme. La 99 de ani, tatăl lui Michael Douglas le-a trăit pe toate:a iubit, a înșelat, a fost părășit, a crescut copii, a trecut prin moartea unuia din fiii săi, a fost iertat, s-a jucat cu nepoții și, chiar dacă nu a primit Oscarul pentru niciunul dintre rolurile sale legendare, a fost recompensat cu un premiu onorific.

Kirk Douglas, s-a născut pe 9 decembrie 1916 în Amsterdam, New York, într-o familie de evrei ruși analfabeți. Pe numele său real Issur Danielovitch Demsky, tatăl lui Michael Douglas a iubit sportul din copilărie, în special luptele libere. Nicio surpriză, așadar, că rolul cu care îl identifică oricine acum, după o carieră impresionantă, este cel al lui Spartacus, sclavul rebel metamorfozat în cel mai sângeros gladiator al Imperiului Roman.

Părăsit de prima soție din cauza infidelităților

Kirk Douglas se căsătorește pentru prima oară în 1943 cu modelul Diana Dill, care îi dăruiește doi fii, Michael, câștigătorul de mai târziu al unui Oscar pentru rolul din ”Wall Street”, și Joel. Diana se satură însă repede de aventurile extraconjugale ale carismaticului actor și îi cere divorțul în 1951. Cei doi rămân în relații cordiale, Kirk având grijă să-i asigure o rentă generoasă mamei celor doi fii ai săi.

În 1954, Kirk Douglas se căsătorește cu nemțoaica Anne Buydens, iar scenariul primei căsătorii se repetă, cu o singură diferență majoră. Anne și Kirk au doi băieți, Peter și Eric, iar aventurile actorului continuă, în văzul Hollywood-ului și sub nasul soției. Spre deosebire de Diana însă, Anne închide ochii, iar cei doi sărbătoresc, în 2014, 60 de ani de căsnicie, cu o declarație emoționantă a legendarului actor.

”Nu m-am gândit niciodată la căsnicia noastră ca la ceva unic. M-am îndrăgostit de o fată și după 60 de ani încă o iubesc”, a declarat Kirk, citat de The Daily Mail. Kirk a mărturisit că Anne a fost cea care i-a trecut cu vederea pașii pe lângă drumul căsniciei. ”O femeie europeană vede altfel lucrurile”, a spus actorul. ”În 60 de ani de căsnicie treci peste o mulțime de obstacole-și toate au fost superbe”, a răspuns cu umor soția lui Kirk.

Anii senectuții nu au fost însă ușori pentru Kirk Douglas. În 1996, actorul a suferit un accident vascular cerebral, care l-a lăsat cu dificultăţi de vorbire. Anne i-a stat alături pe perioada recuperării. Mai mult, ea a fost cea care l-a dus la spital cu viteza și abilitatea ”unui pilot de Formula 1”.

Click aici pentru continuarea articolului