Câștigă cu Historia și Editura Litera o carte deosebită: «Al doilea război mondial  El Alamein 1942» jpeg

Câștigă cu Historia și Editura Litera o carte deosebită: «Al doilea război mondial. El Alamein 1942»

📁 Carte
Autor: Redacția

Câștigă cu Historia și Editura Litera o carte deosebită:«Al doilea război mondial. El Alamein 1942», în cadrul concursului „O ZI DIN ISTORIE!". 

CÂȘTIGĂTORII:

Moglan Gabriel-Alexandru

Parepeanu Gabriel

Dragomir Ionela Alexandra

Laza Raul

Dan Gramescu

Răspunde corect la întrebarea „Ce armate s-au confruntat în bătălia El Alamein?” şi eşti înscris automat în tragerea la sorţi pentru cȃştigarea cărţii «Armata de teracotă». Trimite răspunsul pe adresa de e-mail concurs.historia@historia.ro împreună cu datele tale de contact (nume complet, telefon). Câştigătorii, cinci la număr, vor fi publicati pe site-ul Historia.ro în data de 18 aprilie.

Perioada de concurs este 4-17 aprilie.

ATENTIE! Abonarea la newsletter in momentul tragerii la sorti este obligatorie! Daca nu sunteti abonati la newsletter in momentul tragerii la sorti, premiul se invalideaza si este extras un alt câştigător.Cei care sunt abonati mai vechi la newsletter participa automat la concursul nostru. Singurul lucru pe care trebuie sa il mai faca este sa trimita răspunsul pe email la intrebarea pusă de noi.

Click aici pentru regulamentul concursului

Al doilea război mondial. El Alamein 1942, de Ken Ford 

c1 05 el alamein jpg jpeg

Cele trei bătălii în deșert, la sud de El Alamein, în 1942, au marcat apogeul planurilor lui Hitler de a smulge Egiptul din mâna britanicilor. Scopul de a pune stăpânire pe Canalul Suez și de a deschide Orientul Mijlociu forțelor Axei a fost abandonat când forțele sale au fost înfrânte complet.

Succesul acestor trei acțiuni a transferat inițiativa în mâna britanicilor și a accelerat prăbușirea Panzerarmee Afrika a feldmareșalului Erwin Rommel, forțând lunga retragere a armatei de-a lungul nordului Africii și înfrângerea sa totală în Tunisia. Bătălia finală de la El Alamein a fost un punct de cotitură în război și a fost ultima realizare majoră a armatei britanice înainte intrarea în conflict a trupelor americane.

Premierul Winston Churchill afirma ulterior că, înainte de Alamein, armata britanică nu avusese parte de nici o victorie majoră, iar după Alamein nu a mai suferit nici o înfrângere majoră.